Skal bekjempe vold i nære relasjoner

Forestillingen #Heng deg, som omhandler nettbruk og mobbing, inngår i Trygghetsuka. Den blir vist for flere ungdomsskoler i Fet, Sørum og Aurskog-Høland denne uken. Foto: Kathrine Granaasen

Forestillingen #Heng deg, som omhandler nettbruk og mobbing, inngår i Trygghetsuka. Den blir vist for flere ungdomsskoler i Fet, Sørum og Aurskog-Høland denne uken. Foto: Kathrine Granaasen

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uka arrangeres Trygghetsuka, hvor fokus rettes mot vold i nære relasjoner.

DEL

Uka er fylt med en rekke foredrag, temakvelder og kinoforestillinger. Arrangementene foregår både på dagtid og kveldstid. Det er gratis å delta.

Aurskog-Høland, Fet, Sørum og Skedsmo kommuner samarbeider for å øke bevisstheten og kunnskapen om voldens omfang, årsaker og konsekvenser. Målet er å bekjempe vold i nære relasjoner.

Målet med Trygghetsuka er at ansatte, politikere, organisasjoner og privatpersoner skal bli i stand til å se og handle ved mistanke om vold og overgrep.

Her er noen av temaene som tas opp gjennom Trygghetsuka:

  • Æresrelatert vold
  • Overgrep mot mennesker med nedsatt funksjonsevne
  • Skadelig seksuell adferd
  • Hvordan snakke med barn om vanskelige temaer
  • Når krenkede barn blir syke voksne
  • Vold og trusler mot eldre

Arrangementene er på ulike steder; blant annet rådhuset i Fet, misjonshuset på Sørumsand, Frogner skole- og kultursenter og Lillestrøm kultursenter.

Sterkt møte med brutal virkelighet

Også ungdom er i målgruppen for Trygghetsuka. Forestillingen #Heng deg blir vist for 8. klassingene ved Bjørkelangen skole, Østersund ungdomsskole og Frogner skole.

Det er Nittedal teater som står bak forestillingen som tar et oppgjør med mobbing og utestengelse og hvilke konsekvenser det kan gi.

Det er også en forestilling om ta valg, se hverandre og håp. Stykket viser den tøffe netthverdagen til dagens ungdom som konstant eksponerer dem for urealistiske idealer, forventningspress, gaming, sosiale medier og vold.

#hengdeg blir for mange i publikum et voldsomt og sterkt møte med en brutal virkelighet og et av de største samfunnsproblemene vi har, heter det i omtalen av forestillingen.

Artikkeltags