Annonsørinnhold fra REMA 1000

Hva er dette?

Kjøpmann Ole Kristian Fjeldstad Hage og kona Anita Fjeldstad Hage driver REMA 1000 på Løken. Her er de sammen med to av de ansatte, Asta og Jane. 
Kjøpmann Ole Kristian Fjeldstad Hage og kona Anita Fjeldstad Hage driver REMA 1000 på Løken. Her er de sammen med to av de ansatte, Asta og Jane. 

Gir tilbake til bygda

For REMA-kjøpmann Ole Kristian er det ikke bare en livsstil å drive butikk. Han ønsker også å gi tilbake til Løken.

Annonsørinnhold fra

– Jeg vil jo at kommunen skal gå bra, og har et godt samarbeid med dem, sier Ole Kristian Fjeldstad Hage.

Han er kjøpmann på REMA 1000 Løken, og er Aurskog-Høland-patriot - selv om han opprinnelig er fra Vinstra. Han flyttet til Løken i 2010, og jobbet intenst for å få REMA-butikk til bygda. Han hadde flere års bakgrunn i REMA, og hadde gått talentprogrammet for fremtidige kjøpmenn. I 2015 gikk drømmen i oppfyllelse, og han åpnet han butikken i Løken sentrum mars det året.

– Dette er min første butikk, og det er noe helt eget å være kjøpmann og selvstendig næringsdrivende. Dette er hjertebarnet mitt, sier han.

Rolf Fjeldstad sørger for å plukke varer og kjøre de ut til de eldre i bygda.

Vant servicepris

Ole Kristian forteller at han alltid har hatt lyst å skape noe selv, og spesielt på Løken der han blant annet kan bidra med arbeidsplasser til de lokale.

– Det å være selvstendig gjør at jeg kan gi folk en mulighet til å få seg en jobb, det er det ikke flust av her. Aurskog-Høland er en pendlerkommune, sier han.

Da butikken åpnet i 2015, var det over 200 søkere til ulike stillinger i butikken. Det var derfor en stor jobb å finne de riktige ansatte, og Ole Kristian bestemte seg tidlig for at han skulle ansette lokale folk, fra kommunen. Da han åpnet, satte han seg også et langtidsmål som han fortalte sine nyansatte - å vinne Aurskog-Hølands servicepris.

– Men vi vant prisen det første året vi drev her, og det var stort! Det er på grunn av de gode ansatte som er her, jeg hadde aldri kommet dit jeg er uten dem. De er en kjemperessurs, og jeg er ufattelig stolt av dem, sier han.

Hjelper de eldre

For Ole Kristian og Anita er REMA-butikken en familiebedrift. 

Samarbeidet med kommunen er bra, og Ole Kristians REMA-butikk har flere avtaler på å kjøre ut og levere varer til skoler og institusjoner. I tillegg har de en helt spesiell ekstraservice for bygdas eldre innbygger. Da butikken var rundt ett år gammel, ble Ole Kristian kontaktet av en av sine eldre kunder som fortalte at mange eldre og syke synes det er vanskelig å komme seg til butikken. Da visste kjøpmannen råd.

– Jeg syntes det var for galt at folk ikke skulle få handlet. Så da begynte vi med hjemkjøring av varer til de som ikke har mulighet til å komme hit, sier Ole Kristian.

Hver mandag får butikken bestillinger fra de eldre, og Ole Kristians svigerfar, Rolf Fjeldstad, tar jobben med å plukke og kjøre ut varene påfølgende tirsdag.

– De eldre setter stor pris på dette. Svigerfar tar seg også god tid, og prater med dem. Jeg har selv kjørt litt ut, og det er veldig hyggelig. Man får en helt annen kontakt med kundene, sier Ole Kristian.

Familiebedrift

Det er ikke bare svigerfar som er involvert i REMA-butikken på Løken. Også kona Anita jobber fulltid, og både svigerforeldre og svigerdatter er involvert.

– Gutta våre er litt for unge ennå, men når eldstemann fyller 13 neste år kommer han også til å jobbe litt her, sier Anita.

Ole Kristian og Anita er godt etablerte i Løken, og har planer om å fortsette den gode utviklingen i butikken.

– Dette er vårt andre hjem, og det har blitt en livsstil å drive butikken. Vi har helt slutta å se på klokka. Men det er det dette som er gøy, og det er en frihet i det også, sier de.

Del artikkelen på Facebook