Annonsørinnhold fra Roschberg Mynthandel

Hva er dette?

STORE VERDIER: Dette kan bli din neste sydentur. 
STORE VERDIER: Dette kan bli din neste sydentur. 

Dette kan være verdt en ferie

Hos Roschberg i Lillestrøm kan du tjene store penger på ting du har liggende i skuffer og skap.

Annonsørinnhold fra Roschberg Mynthandel

Gammelt nedstøvet sølvtøy som ingen bruker. Brosjer med fargerike motiver som “gikk av moten” for lenge siden. Gullsmykker som har gått i arv, men som ikke brukes. Dette og mye annet kan være verdt mye mer enn du tror, og daglig leder Christian Husby hos Roschberg Mynthandel oppfordrer folk til å ta turen innom butikken for en verdivurdering.

Daglig leder hos Roschberg Mynthandel, Christian Husby, oppfordrer folk til å komme innom med ting og tang de ønsker en verdivurdering på. 

– Det er bedre å ta en tur for mye enn for lite, for vi vet at det dessverre blir kastet en del ting som har verdi. Og vi tar aldri betalt for å undersøke noe her, sier han.

Christian har bakgrunn som myntsamler, og var først kunde selv hos Roschberg Mynthandel. Så begynte han å jobbe i butikken i Oslo, før han tok over butikken i Lillestrøm 1. november 2019. Nå har han en variert hverdag, der han stadig lærer noe nytt.

– Jeg hadde aldri tatt i en sølvskje da jeg begynte her, og det var mye å lære. Men her er ingen dager like, og du aner ikke hva som kommer inn døra, sier han.

For det er mye mer som har verdi enn du kanskje tror. Christian forteller at mange blir overrasket når tingene de tror er verdiløse kan generere flere tusen kroner.

– At gull har verdi er godt kjent, men også sølv, særlig designersmykker fra Norge, kan være verdt en del. Brosjer fra Gustav Gaudernack er veldig populære, sier Christian.

Upopulært sølvtøy

Før i tiden var sølvtøy et statussymbol, og det var stas å kunne dekke bord med nypusset sølv. Nå er situasjonen en helt annen, og stadig flere selger unna gamle vaser, lysestaker og bestikk.

– Nå er det ikke lenger så mange som vil ha sølv, så dette er noe vi får inn veldig mye av, forteller Christian.

Sølvtøy kjøpes i kilo, og det aller meste blir smeltet om. Noe selges i butikken ved Lillestrøm Stasjon, og Christian oppfordrer de som ønsker seg sølvtøy å komme innom.


Mange kvitter seg med gammelt sølvtøy som vaser, pokaler og bestikk.

Mange kvitter seg med gammelt sølvtøy som vaser, pokaler og bestikk.

– Det vil bli stadig mindre sølvtøy på markedet siden så mange velger å kvitte seg med det, så unge som ønsker å spare på dette bør ta turen innom oss. I fjor var det et ungt brudepar som satte opp Roschberg på gaveliste til bryllupet. De ønsket seg brukt sølv i gave, så det var gøy, sier han.

Selv om sølv ikke er i nærheten av verdien til gull, kan det finnes verdifulle skatter også her.

– Har du norske designersmykker fra 50- til 70-tallet som du ikke har bruk for lenger, bør du komme hit. Designere som Konrad Mehus, Tone Vigeland, Marianne Berg og nevnte Gustav Gaudernack er blant de mest ettertraktede.

Sølv kan også være verd mye, sånn som denne brosjen fra Gustav Gaudernack

– Betaler mer enn noen gang

For mange kan det være vanskelig å selge smykker og ting som har gått i arv. Selv om bestemors gamle gulløredobber ligger bortgjemt i et smykkeskrin hele året, kan det være vanskelig å gi slipp.

– Mange kvier seg for å selge gamle ting som har gått i arv, selv om de aldri brukes. Men om man snur på det, og bruker pengene man får for salget til en opplevelse, så har jo arvetingene gitt deg noe, sier Christian.

Kundekretsen hos Roschberg er variert, og kommer fra mange steder.

– Det er mange fra Romerike som kommer hit, men også folk fra Oslo. Toget tar 10 minutter til Lillestrøm, og så er det 30 sekunder å gå fra stasjonen og til butikken, sier Christian.

Nå ønsker han at flere tar turen innom for en uforpliktende og gratis verdivurdering av ting de har liggende. Enten det er mynter, postkort, frimerker, sølv eller andre smykker, tar Christian og kollegene en titt. Og har du gull liggende, er det alltid velkomment i butikken.

– Gull er som en aksje, og i 2019 vokste den aksjen mye. Nå betaler vi mer enn noen gang for gullet, så her er det penger å tjene, sier han.

Gammelt gull er gull verdt. 

Del artikkelen på Facebook