Pengedelingstjenesten Vipps har gjort endringer i sine retningslinjer. Nå innfører appen et gebyr på høyere beløp, som skal tre i kraft fra og med august.

Det har lenge vært et gebyr på én prosent for beløp på 5001 kroner eller mer. Så hvis du har vippset 6000 kroner har Vipps krevd 60 kroner i gebyr.

Frem til nå har mange omgått dette gebyret ved å dele opp en større overføring i flere mindre overføringer, slik at alle består av 5000 kroner eller mindre. En Vipps-overføring på 8000 kroner har for eksempel vært mer økonomisk å dele opp i 5000 + 3000. Dette trikset kan man ikke lenger bruke.

24-timersregel

Nå innfører Vipps en 24-timersregel på beløp over 5000 kroner til samme mottaker, selv om man deler opp beløpet i mindre overføringer. Så hvis du overfører 5000 kroner til en person må du vente ett døgn før du overfører mer for å slippe unna gebyret.

Foreløpig er endringen rullet ut til bare noen enkelte, få brukere for å teste ut det tekniske, men fra og med august vil ordningen gjelde for alle, opplyser pressekontakt Even Westerveld i Vipps til Nettavisen.

– Vennebetaling med Vipps er først og fremst en tjeneste som skal forenkle hverdagen for betaling mellom personer. Samtidig er det sånn at Vipps har kostnader hver gang noen vippser. For å dekke disse kostnadene tar vi et gebyr på en prosent for beløp over 5000 kroner, sier Westerveld til Nettavisen.

– Mer rettferdig

– Det blir mer rettferdig fordi alle betaler samme gebyr på høye beløp. I tillegg bidrar det til å fortsatt holde hverdagsvippsing gratis, avslutter Westerveld.

Selskapet sier til Nettavisen at de har informert om endringen på nettsidene sine, og i tillegg vises gebyret man betaler for høye beløp tydelig i appen.