Da setskogingen inntok skive én og skulle forsvare ledelsen fra innledende skyting på Brattåsen søndag, var han jaget vilt av tre tidligere skytterprinsesser, som inntok skivene ved siden av ham.

Nærme bestemt: Tidligere dobbelt prinsesse og samboer Åse Marit Myrvang, årets ferske skytterprinsesse fra Bodø, Marianne Stigen, og prinsessen fra 1995, Hanne Skarpodde. Ingen av de «adelige» damene klarte å vippe Thomas Bråthen ned fra ettpoengsledelsen han hadde foran mesterskapsomgangen. Nærmest kom samboeren, som også var regjerende samlagsmester etter at hun delte fjorårets tittel med klubbkamerat Simon Kolstad Claussen. Sistnevnte er inne i forberedelser til EM og VM og deltok ikke på Grasåsen.

– Det fine med skytesporten er at begge kjønn kan konkurrere på like vilkår. Det er noe som er unikt i idrettssammenheng, sier Åse Marit Myrvang til Indre Akershus Blad.

Hun hang ikke med hodet over at det var Thomas som ble best i heimen denne gang. Det betydde også to medaljer til ham: En for samlagstittelen og «Best i bilen-medaljen».

– Det siste er en sak vi har funnet på sjøl, for å trigge oss litt ekstra. Vi har en vandremedalje som deles ut hver gang vi drar hjem fra stevner, til den av oss har skutt best, forteller en lett leende Thomas.

Forsynte seg grovt av medaljefatet

– Hvem av dere ligger best an så langt i sesongen i prestisjeoppgjøret?

– Jeg har ikke talt opp, men frykter at Åse Marit er i ledelsen, svarer samlagsmesteren, mens hans bedre halvdel er av en annen mening.

– Jeg mener Thomas leder, men det er fortsatt noen stevner igjen.

Marianne Stigen, Rælingen, knep bronseplass i årets mesterskap, mens Hanne Skarpodde fra Blaker ble nummer fire med klubbkamerat Roy Lund på plassen bak. Hege Jødahl, også hun fra Blaker, sørget for hele fire kvinnelig skyttere innen topp-seks.

Tradisjonen tro bet de lokale skytterne også solid fra seg både i rekrutt og veteranklassene. Det gjaldt spesielt skytterne fra Høland/Bjørkelangen og Blaker. Førstnevnte klubb fikk mestere i V55: Odd Arne Tangen, V73; Svend Holtet, og eldre junior: Mina Fleischmann, mens Blaker tok titlene i V65; Bjørn Christensen og eldre rekrutt: Synnøve Berg. I lagskytingen vant Høland/Bjørkelangen på seniorsiden, mens Blaker ble nummer to i rekrutt junior.