– I verste fall kan det ende med døden

LIVSFARLIG: Flere hus i Lillestrøm har spisse istapper som henger ned og er til fare for mye trafikanter. Politiet minner om at det er huseiers ansvar å fjerne dem.

LIVSFARLIG: Flere hus i Lillestrøm har spisse istapper som henger ned og er til fare for mye trafikanter. Politiet minner om at det er huseiers ansvar å fjerne dem. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet på Romerike har søndag formiddag fått flere henvendelser om lange istapper som henger fra hustakene i Storgata i Lillestrøm. Nå vurderer politiet om de må stenge fortauene.

DEL

– Det er huseiers ansvar å fjerne det, påpeker operasjonsleder i Øst politidistrikt Romerike, Per Stenslet.

Også Romerikes Blad har mottatt bekymringsmeldinger fra forbipasserende.

Les også: « Finn fram spaan og hjølp te sjøl, hjølper lite å sitta i telefon og klaga...»!

På Twitter skriver politiet at de er i Storgata for å ta en vurdering.

– Det er snakk om en del ganske farlige og lange istapper. Vi har vært i kontakt med et par av huseierne der hvor det virkelig ikke ser bra ut, og forsøker nå å komme i kontakt med vaktmester. Vi har også snakket med brannvesenet om bruk av lift, men den er ikke i drift, så vi kommer ikke opp der i dag, forteller Stenslet.

Saken fortsetter under bildet

Han opplyser at politiet nå vurderer om det er nødvendig å sette opp skilter og stenge fortauene der det er verst.

Les også: Vil ha ballongforbud i kommunen

– Vurderer dere å pålegge huseierne å fjerne istappene?

– Ja, det er huseiers ansvar å fjerne det, og noen kan bli alvorlig skadet – i verste fall kan det ende med døden. Vi hadde en sak i Oslo for noen år siden hvor en ung gutt fikk en isblokk i hodet og ble alvorlig skadet, forteller Stenslet.

Operasjonslederen tror det gjelder flere gater i distriktet, men påpeker at de foreløpig bare hatt fått meldinger om Storgata.

– Vi vet også fra tidligere år at dette er kjent problem i denne gata, sier han.

Artikkeltags