Vilde (16) og Mari (16) med viktig budskap: – Det betyr mye å være en del av noe

ÅPNER DØRENE: Vilje Holedahl Karlsen (t.v.) og Mari Bartnes håper flere jenter vil bli med dem på fotballbanen.

ÅPNER DØRENE: Vilje Holedahl Karlsen (t.v.) og Mari Bartnes håper flere jenter vil bli med dem på fotballbanen. Foto:

Jentene håper det finnes fremtidige lagvenninner der ute.

DEL

– Jeg tipper det finnes mange jenter der ute som har vært på banen før. Nå ønsker vi at de skal børste støv av skoene og bli med oss.

Vilde Holtedahl Karlsen (16) og Mari Bartnes (16) mener at idrett er et viktig avbrekk i en ellers hektisk skolehverdag. På fotballbanen er det kun en ting som gjelder – og det er ballen.

– Det er deilig med en pause fra kjas og mas. På banen er vi sammen for å spille, og det er det eneste som betyr noe de timene, forteller Vilde til Indre Akershus Blad.

Jentene har igjen to sesonger med aldersbestemt seriespill før damelaget i Fet IL er neste på lista. De to årene vil de ha maks ut av, men da trenger de flere spillere.

– Vi savner å få spilt ordentlig fotball på treninger. Vi er gjerne så få at treneren ikke får brukt det planlagte opplegget, sier Mari.

– Lagmoral på topp

Grunnen til at valget falt på fotball hva gjelder fritidsaktiviteter for jentene er enkel.

– Det betyr mye å være en del av noe. Lagspillet og stemningen i garderoben før kamp kan ikke måles med noe, enes jentene.

At flere kanskje savner den følelsen, er de sikre på.

– Mange gir seg med en idrett i 12-13-årsalderen fordi de driver med flere aktiviteter. Noen valgte sikkert bort fotball på den tiden, konkluderer Mari.

VIL SATSE. LITT: Jentene ønsker å se hvor langt de kan komme når det gjelder fotballen.

VIL SATSE. LITT: Jentene ønsker å se hvor langt de kan komme når det gjelder fotballen. Foto:


Jentene forteller at de er åpne for absolutt alle spillere under 17 år, men man må gjerne ha eid fotballsko før.

– Vi ønsker å spille på høyt nivå. Fotballen er ikke bare hobby. Vi vil se hvor langt vi kan nå, men da må vi også ha spillere.

– Hvorfor skal jenter rundt om i distriktet velge nettopp denne klubben?

– Fordi vi har et utrolig bra sosialt miljø. Jeg har spilt i flere klubber og aldri hatt det så bra som jeg har det her, sier Mari.

Vilde er helt enig.

– Vi er en god blanding av forskjellige mennesker på laget, men så har vi lidenskapen for fotball til felles. Lagmoralen er på topp og trenerne er veldig bra. De ser potensialet i hver enkelt spiller. Også spiller vi rein fotball.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken