Gå til sidens hovedinnhold

Vil samle ungdommen: – Dette tilbudet tror vi er savnet!

I fem uker framover vil ungdomsgruppa som kaller seg «SIF 16+» invitere ungdommen til å chille, delta i konkurranser og aktiviteter og kanskje til og med litt læring.

– Dette har vi troa på at blir gøy. Tilbudet favner mange! Om ikke alle i alderen 13 år til 18 år kommer hver helg, håper vi mange vil tilbringe noen timer i vannet sammen med oss.

Det sier Vilde Hageberg Midtbø (16) til Indre Akershus Blad.

Sammen med Jenny Marie Bråthen (16), Tobias Halten Løken (17) og Henrik Yuleimar Andresen (17) er Vilde medlem av ungdomsgruppa SIF 16+. Formålet er å gi jevnaldrende et bedre fritidstilbud – og dette er helt gratis.

Fredag og lørdag de kommende fem helgene vil gjengen, pluss frivillige og livreddere fra SIFs svømmegruppe holde dørene åpne for klassekamerater, venner og forhåpentligvis noen nye venner. Nå har de en bønn til voksne sørumsokninger:

– Vi trenger frivillige. Vi har allerede noen på plass, men det er behov for flere. Bli med og støtt den lokale ungdommen, oppfordrer Henrik.

– Ja, dette er en investering for nærmiljøet og fremtiden. Om dette blir en suksess i år, kommer vi til å gjøre det til tradisjon. Her vil man se at det er et trygt og fint tilbud, av og med ungdom, legger Jenny til.

Videreførte midler

Rune Nygaard, representant fra svømmegruppa til SIF, vil også være med på aktivitetskveldene.

– Det blir lek, svømming, konkurranser, stafetter og sosialt samvær. Noe for enhver. Ideen er inspirert av den nylig avholdte sommerleiren «Vill i vann». Aktivitetene vil skje i klorvann og vi kommer til å holde avstand til hverandre. Dette er flott erfaring for ungdommen – å kunne kjenne på ansvarsfølelsen. Det er et viktig steg i å gå fra ungdom- til voksenlivet. Vi har engasjert ungdom her på Sørumsand, forteller Nygaard.

Kveldene gjennomføres med midler fra Lions Club Sørum og Lillestrømbibliotekene, avdeling Sørumsand.

– Disse hadde fått midler av Sparebankstiftelsen som ikke har blitt brukt på grunn av virusutbruddet, opplyser Nygaard.

Ungdommene er evig takknemlig for midlene.

– Vi trenger et lavterskeltilbud for unge voksne, og da er det fint at noen hjelper oss med det. Vi er evig takknemlige, sier Tobias.

Seksjonsleder ved biblioteket er også fornøyd med at midlene fortsatt kan brukes på ungdommen.

– Når vi ikke har fått brukt alle midlene på biblioteket, er det flott at grunnprinsippet blir det samme: Ungdommen nyter godt av det. Derfor søkte vi Sparebankstiftelsen om å bruke midlene til ungdomskveldene på Kusken.

– Hvordan jobber dere for å få ungdommer til å komme?

– Vi håper at det er attraktivt med et ungdomsdrevet tilbud, og at det sprer seg raskt, avslutter Vilde.

Kommentarer til denne saken