Vil glede barn og unge med en aktivitet i sommer

RAUS: Gjensidigestiftelsen og Hege Haug har det travelt med å dele ut penger for å glede barn og unge i sommer. – Søknadsfristen er 1. juni allerede, så her er det bare å hive seg rundt, sier Haug.

RAUS: Gjensidigestiftelsen og Hege Haug har det travelt med å dele ut penger for å glede barn og unge i sommer. – Søknadsfristen er 1. juni allerede, så her er det bare å hive seg rundt, sier Haug. Foto:

Stiftelsen har delt ut 2,4 milliarder kroner de siste 12 årene – nå har de det travelt med å dele ut enda mer.

DEL

Gjensidigestiftelsen inviterer nå små og store organisasjoner i hele Norge til å søke om midler til barn og unge.

Målet er at flest mulig kan ha noe å glede seg til i sommer.

Hege Mathisen Haug fra Finstadbru er kundevalgt i Gjensidigestiftelsen.

Nå oppfordrer hun alle lag og organisasjoner i nærmiljøet om å søke om midler for å skape en god sommer for barn og unge på Romerike.

– Alle har hatt en annerledes vår i år. Mange barn og unge har lengtet etter å ha det gøy sammen med venner. Noen har færre muligheter enn andre til å reise bort og oppleve nye ting, og derfor har Gjensidigestiftelsen avsatt 50 millioner kroner til sommeraktiviteter for barn og ungdom. Målet er at disse midlene skal bidra til lystbetonte aktiviteter og mestringsopplevelser i sommer, sier Haug.

Kort tidsfrist

– Vi ber nå lag og foreninger om å kjenne sin besøkstid, og søke så snart de har anledning. Søknadsfristen er kort, og alle søknader må inn før 1. juni for at vi skal rekke å iverksette tiltakene innen ferien, forklarer Haug videre.

Pengene fordeles på tre ulike tiltak.

Utfordringen som nå sendes ut til frivillige lag og foreninger er å skape aktiviteter som gir gode sommeropplevelser, og tiltak hvor unge engasjeres i meningsfylte aktiviteter.

– I tillegg ønsker vi søknader om digitale inkluderende møteplasser, sier Haug.

Det siste er et resultat av stor etterspørsel i kjølvannet av Korona-situasjonen.

Selv om myndighetene nå lemper på restriksjonene, vil det fortsatt være et stort behov for digitale møteplasser.

– Informasjonen om hvordan man søker og hvilke kriterier som må oppfylles for å søke finnes på Gjensidigestiftelsens hjemmesider, avslutter Hege Mathisen Haug.

Gjensidigestiftelsen jobber for å skape et tryggere, sunnere og mer aktivt samfunn gjennom å støtte ildsjeler og frivillige organisasjoner.

Fra og med etableringen i oktober 2007 og frem til og med 2019 har Gjensidigestiftelsen tildelt rundt 2,4 milliarder kroner til omtrent 7.600 ulike prosjekter for å fremme trygghet og helse.

Artikkeltags