Gå til sidens hovedinnhold

Videregående skoler: – Elevene skal ikke møte fysisk på skolen frem til påske

Artikkelen er over 1 år gammel

Alle elever på videregående skoler i Viken fylkeskommune skal ha hjemmeundervisning fram til påske.

– Vi er inne i en situasjon nå som krever en nasjonal dugnad for å redusere smitteutbredelsen av korona. Derfor tar Viken fylkeskommune nye grep og fra og med i morgen fredag 13. mars flyttes all opplæring på de videregående skolene over på digitale arenaer. Elevene skal dermed ikke møte fysisk på skolen frem til påske, sier fungerende fylkesrådsleder Halvard Ingebrigtsen i en pressemelding.

Avgjørelsen berører elever og ansatte ved Bjørkelangen videregående skole, Kjelle videregående skole og Sørumsand videregående skole i Indres distrikt.

Det vil være en minimumsbemanning av ledere og ansatte på skolen. Bygningene stenges ikke, og det understrekes at de ansatte ikke permitteres. De skal jobbe med å gi alternativ, digital opplæring til elevene, enten fra skolen eller fra hjemmekontor, opplyser Viken fylkeskommune.

Grepet innebærer også at arrangementer på skolen etter arbeidstid avlyses.

– Vi jobber nå intenst med å hjelpe skolene i å legge til rette for digital opplæring, slik at vi skal kunne gi en forsvarlig opplæring i denne perioden. Alle våre skoler har systemer som ivaretar en forsvarlig opplæring over lengre perioden også digitalt, sier Ingebrigtsen.

– Vi er i en situasjon der elever, ansatte og foresatte er bekymret for utviklingen av koronasituasjonen. Vårt mål er å begrense og bremse smittespredningen. Dette er nå jobb nummer en for oss alle, understreker Ingebrigtsen.

Kommentarer til denne saken