Elgheiadagen dagen er avslutningen på Mangenfjellet turlags markeringer av den landsomfattende Friluftslivets uke.

– Denne søndagen vil vi ha guidede turer fra en rekke plasser rundt det som ikke er Aurskog-Hølands høyeste topp, men den mest kjente, forteller Kristine Tollefsen.

Bak denne Friluftslivet uke står Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene. Gjennom lokale lag og arrangører over det ganske land inviteres hele Norge ut på tur- denne uka, fra 4. til 12. september.

– Målet med både Friluftslivets uke, som ble startet i 1993 og våre arrangement, er å få flere ut i all den fine naturen vi har, forteller Ada Dalby Glende.

Mangenfjellet turlag innledet uka med Barnas dag på Myrlia søndag, og fortsetter med en felles vandretur rundt Tævsjøen onsdag med fremmøte ved alpinbakken på Bjørkelangen.

– Den store finalen blir Elgheiadagen førstkommende søndag, 12. september der vi legger opp til guidede turer opp til toppen fordelt fra syv forskjellige steder. Noen turer er korte, noen lange. Her er fritt fram for deltakerne å velge blant disse, forteller Kristine Tollefsen og presenterer fremmøtestedene;

  • Aurskog: Fra Speiderhytta ved Tævsjøen og fra Tævsjøen med innkjøring Dreierudveien. Her vil bommen være oppe denne dagen.
  • Bjørkelangen: Fra Gromsrudsetra ved Maltjern. Bommen hit vil være åpen, og fra alpinbakken i Dalhauglia.
  • Fosser grendehus.
  • Tyrihjellen nordvest for Løken
  • Langfoss nord for Momoen.

Lengden på turene varierer, fra om lag fem til 18-19 kilometer tur-retur.

– På Elgheia blir det offisiell åpning av en nybygd gapahuk, mens Arne Værvågen vil fortelle om tårnets historie. Det blir også muligheter for å kjøpe noe å spise og drikke, og alle barn som er med på turen vil få sin velfortjente premie, forteller Ada Dalby Glende.