Nettverkstilbyderen GlobalConnect er i gang med å investere i superraskt bredbånd til husstander i hele landet. Med midler fra Norsk kommunikasjonsmyndighet (Nkom) legger selskapet i disse dager fiberbredbånd i Aurskog-Høland.

Rundt 100 husstander i kommunen får oppgraderingen.

– Vi er veldig glade for at vi nå endelig kan tilby innbyggerne i Aurskog-Høland det som sannsynligvis er Norges raskeste bredbånd. Dette vil komme både innbyggerne og lokalt næringsliv til gode. I dagens samfunn er tilgang til raskt og stabilt internett nesten like viktig som strøm, uttaler leder Brynjar Andersen for privatmarkedet i GlobalConnect Norge i en pressemelding til Indre Akershus Blad.

For høy kostnad

Omtrent 90 prosent av befolkningen i Norge har i dag tilgang på høyhastighetsbredbånd. Noen områder, herunder i Aurskog-Høland, er imidlertid fremdeles uten dekning.

På steder der kostnaden er for høy til at det kan gjennomføres utbygging på kommersielt grunnlag, bidrar Nkom, på oppdrag fra Kommunal og distriktsdepartementet (KDD), med tilskudd.

– I Norge har utbygging av bredbånd tradisjonelt vært drevet frem av bredbåndsselskapene, men vi er fornøyde med at myndighetene bidrar der kostnadene ved å legge fiber er høye eller avstandene er store. Det er viktig at hele landet får ta del i den digitale utviklingen, konstaterer Andersen.

Totalt skal det legges 25 kilometer fiberkabel i bakken i Aurskog-Høland.

GlobalConnect planlegger å ha koblet opp alle husstandene før høsten 2023.