På Bruvollens herlige gressmatte måtte nok et kunstgresslag bite i gresset. Fjellhamar, som har vært en storfavoritt i 5. divisjon, ble kontret i senk på god gammal Blaker-metode. Og det uten trener Fredrik Larsen, som var på sin årlige sydentur. Også viktige Martin Mathisen, Anders Egeberg og Vegard Gjelsvik var ute.

– Dette var over all forventning. Vi var skeptiske fordi vi måtte gjøre en del endringer i troppen. Vi traff veldig godt defensivt, og var gode på kontringene, forklarte Pål Thoreid etter kampen.

Litt mot spillets gang banket Per Einar Martila 1-0 etter godt forarbeid av Martin Nordseth. Etter pause sendte Viktor Wikstrøm rødtrøyene opp i 2-0, før Sondre Smith, 5. divisjons toppscorer, reduserte like etter.

Ny keeper på plass

Blaker lå kompakt i hele kampen, og de tok vare på kontringene sine. Bakerst var den nye keeperen Hans Aron Hammeren meget god, og den tidligere håndballspilleren hadde en strålende redning på slutten da han gikk ut i en stjerne og reddet med foten.

Blaker holdt ut, og nå er laget på 2. plass. Poenget foran Søndre Høland.

– Opprykk eller ikke – vi tar det som det kommer. Det kan faktisk skje nå, ettersom vi har Løvenstad hjemme på gresset. Utfordringen er nok bortekampen mot Søndre Høland. Samtidig har vi ikke noe mål med opprykk, sa Pål Thoreid.

Neste kamp borte mot Bjerke på gresset på Maura.

Aurskog-Høland 2 med nytt tap

Rekruttlaget til Aurskog-Høland gikk på en ny smell da de tapte 2-5 mot Bjerke. AHFK 2 ligger nå nest sist med ni poeng, og fem poeng foran Skårer som er på nedrykksplass.

AFSK spiller onsdag kveld borte mot Skjetten 2. Søndre Høland spiller mot Skedsmo 2 på torsdag, og med seier klatrer de forbi Blaker.