– Vi trenger flere skuespillere

– Vi har en kreativ og dyktig gjeng med skuespillere, men trenger enda flere, sier Mari Mehus og Henrik Bøe Larsen som forbereder høstens spel på Blaker skanse. Foto: Trym Helbostad

– Vi har en kreativ og dyktig gjeng med skuespillere, men trenger enda flere, sier Mari Mehus og Henrik Bøe Larsen som forbereder høstens spel på Blaker skanse. Foto: Trym Helbostad

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi trenger flere skuespillere til både små og store roller til vårt historiske skuespill.

DEL

Det forteller Mari Mehus og Henrik Bøe Larsen, som er manusforfattere og regissører for stykket Til krigens slutt som skal spilles på Blaker skanse til høsten, med premiere 12. september.

Duoen er nesten fra seg av lykke, når spørsmålet om hvordan det er å sette opp et skuespill på Blaker skanse.

– Bare ved å gå inn på skansen, så blir man inspirert. Vi er sjukt heldige som får lov til å jobbe skansen som scene, sier Mari Mehus.

– Dette er årets høydepunkt, supplerer Henrik Bøe Larsen.

I stykket er handlingen lagt til 1718. Stykket ble spilt i fjor, men er videreutviklet og fornyet.

– Det er en dramatisk historie om livet på skansen, da svenskene marsjerte inn i Blaker. Stykket handler om de dramatiske timene, når en ligger og blir beskutt av svenskene. Vi følger fire venner, som har sine drømmer om hvordan livet skal bli og alt blir snudd på hodet da svenskene kommer, forteller Henrik Bøe Larsen.

– Historien vi formidler, er som spel flest. Noe er sant og noe er oppdiktet. Vi har noen historiske skikkelser med som var på skansen, gangen i slaget og bakteppet er virkelighet, sier han.

– Vi trenger flere skuespillere

Forberedelsene er godt i gang. Rundt 50-60 personer er engasjert rundt Romeriksspillene, rundt halvparten vil være på scenen og øvrige vil bistå med en rekke oppgaver som må løses rundt en oppsetning av denne typen.

Mange av de involverte er naturlig nok fra Blaker, men også fra blant annet Fetsund, Sørum og Høland.

– Vi trenger flere frivillige skuespillere, spesielt i alderen 16-30 år. Vi trenger folk, med eller uten erfaring. Vi har også åpninger på noen store roller, dersom folk er interessert er det bare å ta kontakt med oss, forteller Bøe Larsen.

– Det er mye ny musikk i år, det er viktig å få fram. Vi har latt musikerne få frie tøyler og da blir det gøy, sier Mari Mehus.

– Vi har en fabelaktig kapellmester i Ingeborg Tollefsen. Vi synes vi pushet mye på musikk i fjor, men tilbakemeldingen fra kapellmester var at de ønsket mer musikk, sier Henrik Bøe Larsen.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken