Etter seks år har rittet med start og mål fra Høland stadion, og med tilbud for alle, fra de minste på trehjulssykkel til garvede terrengsyklister på nasjonalt toppnivå, funnet sin lest.

– Årets utgave er identisk med de foregående, med unntak av et par ting. Først og fremst har vi ikke 30-kilometeren på programmet lenger, forteller rittleder Øyvind Eriksen.

Årsaken er at distansen hadde tynn deltakelse, samtidig som arrangøren har gjort noen grep for å forenkle rittet.

Elgrittet 2019 vil dermed bestå av hovedrittet over 54 kilometer, en løype på 20- og en på 10 kilometer, alle med eller uten tidtaking etter eget valg.

I tillegg kommer Kalverittet og Knøtterittet for barn.

Førstnevnte en tokilometer i nærmiljøet, mens Knøtterittet er forbeholdt de aller yngste inne på Høland stadion.

En annen nyhet er at eliteklassene kuttes ut, da Elgrittet primært er et breddearrangement.

– Det er fortsatt fritt fram for toppsyklister å delta, og vi har allerede flere sterke navn på påmeldingslista, noe som tilsier at de trives i Elgrittet, forteller Øyvind Eriksen.

Han har selv vært ivrig deltaker tidligere, men i år må han parkere sykkelen og konsentrere seg om å lose arrangementet i havn sammen med sine tropper.

For selv om deltakerne ikke vil merke noe, har det skjedd store endringer innen arrangementskomiteen.

Mens klubbens sykkelgruppe tidligere har stått for rittet, er det nå hovedlaget som har overtatt arrangementet med sykkelgruppa som medhjelper.

– Steinar Holmedahl og Jørn Ole Ness, som var sentrale personer i arrangementet de seks første årene ønsket avløsning. Samtidig er Elgrittet en veldig krevende oppgave for en enkeltgruppe i laget. Derfor endte vi på denne nye modellen, forteller daglig leder i Høland IUL, Bjørn Ottesen.

– Vi er i rute, og kan friste med elgburger til alle som deltar, samt meget god premiering i barne- og ungdomsklassene. Det er bare å klargjøre sykkelen, enten du er ute etter å «perse» i en av løypene, eller bare ta det hele som en søndagstur, sier Øyvind Eriksen.