Yngve Servold og Per-Einar Gjelsvik skal trene Sørumsand IFs fotballherrer neste sesong.

Førstnevnte sto ved roret i år, nå får han med seg Gjelsvik, som denne sesongen trente Skedsmo FK til opprykk.

Gjelsvik ble også kåret til årets trener i 4. divisjon.

Sørumsand IF kom på niendeplass i samme divisjon.

Yngve Servold hadde håpet på en høyere plassering, men har en forklaring på at laget havnet på nedre halvdel av tabellen.

– Vi hadde drøssevis av skader på spillere som var fast på laget. Jeg tror ikke vi spilte med det samme laget to kamper på rad noen gang i løpet av sesongen. Det ødela rytmen vår. Toppnivået vårt var høyt, men bunnivået desto lavere. Spillergruppa hadde en ambisjon om å nå en plassering som ga NM-kvalik i 2023, og den nådde vi. Målet om en klarere spillestil, der vi holdt ballen mer i laget, ble også oppnådd. Vi scoret 60 mål, noe vi også er fornøyde med, men det ble for mange baklengsmål, forklarer Servold.

Han presiserer at klubben har fått på plass et solid og dyktig støttemannskap og gleder seg til å samarbeide med Gjelsvik, som også er ansatt som sportslig leder i SIF-fotballen.

– Trives godt sammen

– Vi har arbeidet sammen på aldersbestemte lag i mange år og trives godt sammen. Å få inn en kar med Per-Einars kompetanse blir et skikkelig løft for hele klubben. Nå kan vi ta alt et steg videre. Det er litt for tidlig å lande en presis ambisjon foran neste sesong, siden stallen ikke er helt klar ennå. Vi jobber med forsterkninger. Målet er uansett å vinne flest mulig fotballkamper, understreker Servold.

Per-Einar Gjelsvik mener det er naturlig at han stepper inn som A-lagstrener for klubben på hjemstedet.

– Vi har en plan for hele klubben om å strukturere ting, og skal ha en rød tråd fra seksåringene opp til A-lagsnivå. Vi fant ut at jeg like godt kan være ute på feltet og lede treningene sammen med Yngve for A-lagets del. Det var kjempegøy å lede Skedsmo FK til 3. divisjon. Å trene Skedsmo FK mens jeg var ansatt i SIF, ville uansett vært rotete, så det er ryddig at noen andre tar over roret der, mens jeg jobber fullt og helt på hjemmebane.

– Målet neste år er å ta et skritt videre og løfte oss på det sportslige. Treningskultur og oppmøte er viktige faktorer. Det trengs dersom vi skal bli bedre – både individuelt og som lag. Målet er å bli bedre enn vi har vært. Yngve og støtteapparatet gjorde en god jobb i år. Vi må begynne et sted, og nå nå starter vi på veien videre, presiserer Per-Einar Gjelsvik.