Etter å ha rykket opp fra 5. til 4. divisjon etter forrige sesong, var herrelaget til Høland/Bjørkelangen klare for serieåpning på hjemmebane – attpåtil i helt nye drakter for anledningen.

De nye draktene er et resultat av at Høland IUL og Bjørkelangen SF ønsker å samarbeide enda tettere. Klubbene skal ikke slås sammen, selv om det også er vedtatt at fotballen vil følge i samme spor som håndballen.

I Hølandshallen tok hjemmelaget raskt en tremålsledelse, men gjestene kom i kapp og lagene fulgte hverandre tett gjennom den første halvtimen slik at det sto 11-11 da pausesignalet lød.

Andre omgang startet med en flyger fra Sindre Bogerud etter en fin pasning av Fredrik Sletner, før Christian Halvorsen viste fram et godt underarmsskudd: 13-11.

Så tok studentene fra Oslo over og snudde til 13-17 før hjemmelaget tok time-out, uten at Høland/Bjørkelangen klarte å finne noe godt mottrekk – selv i en overtallsperiode. De siste minuttene så det ut som de aller fleste ga opp, og det endte til slutt 17-25.

Etter kampen var det en skuffet gjeng som gikk i garderoben etter å ha tapt andreomgang 6-14.

– Tung start

– Det var en tung start, det er alltid kjedelig å tape, sier Lorang Moseby, som er målvakt og spillende trener.

– Vi må bare trene, skjerpe oss og gjøre oss klar til ny match. Vi kan bedre enn dette, sier Moseby.

– Dette er første seriekamp i en ny divisjon. Vi har trent inn mot seriestart, men oppmøtet har ikke vært det beste så langt. Noen spiller fotball eller er med på andre aktiviteter, så vi vil bli bedre utover i sesongen, tror målvakten som deler på den oppgaven sammen med Håkon Løe.

– Hvilke tanker har dere foran årets sesong?

– Vi skal bli mer samspilte i løpet av sesongen, og forhåpentligvis være med og kjempe i toppen av avdelingen, sier Bjørkelangen-karen.

Neste kamp spilles borte mot Romsås/Oppsal/Ellingsrud 23. september.

Kampfakta 4. divisjon herrer
Høland/Bjørkelangen-Oslo-Studentenes IK 3 17-25 (11-11)

Hølandshallen. Dommere: Steinar Myhr og Tron Morten Glømmi. Utvisninger: H/B 1 x 2 min, OSI 4 x 2 min. Tilskuere: 50.

Høland/Bjørkelangen stilte med følgende mannskap (antall mål i parantes): Lorang Moseby, Håkon Løe, Christoffer Mago (2), Jo-Martin Wilhelmsson Lie (2), Fredrik Sletner (4), Johan Olai Furuseth (2), Kristoffer Wickstrøm (1), Marius Mago, Christian Halvorsen (2), Sindre Bogerud (4), Kevin Alfredsen Tapaszto. Toppscorer OSI: Kasper Oliver Butler Wang (6).