Gå til sidens hovedinnhold

– Vi har en lang og tøff vei foran oss!

15-åringene Amanda Karlsen og Ola Bjerkenes har en felles ambisjon: Bil best mulig på fotballbanen.

Nylig deltok begge, Amanda fra Bjørkelangen og Ola fra Langstranda i Søndre Høland, på Norges Fotballforbunds digitale samling for utplukkede fotballtalenter født i 2006. Som omtalt nylig hadde også bjørkelangenjenta Kaja Kelly kommet gjennom fotballforbundets nåløye og deltok på J16-samlingen.

At nåløyet for å komme med er trangt, illustreres ved at det er mellom over 15.000 spillere på guttesiden som kjemper om disse plassen, og litt færre blant jentene.

Felles for hele trioen er at de nå spiller for LSK, noe som understreker ambisjonene til disse sultne, lokale fotballtalentene.

– Nå blir det spennende å se om vi kommer med videre når det etter hvert planlegges normale samlinger for landslagskandidatene utover sommeren, når idretten og samfunnet for øvrig begynner å ta steg mot mer normal tilværelse.

Utfordrende treningsvinter

Store deler av vinteren har vært problematisk for Ola og Amanda når det gjelder trening på grunn av de ekstraordinære koronarestriksjonene i Lillestrøm kommune, men doen har fått anledning til å trene på hjemmebane. Ola sammen med 16-årslaget til Aurskog-Høland fotballklubb, mens Amanda har fått grønt lys fra samme klubbs damelag til å være med der.

Ola, målsulten spiss når trøya er på plass og fotballskoa knytt, har for øvrig in egen «treningshule», en kunstgressbelagt ballbinge hjemme i låven på Langstranda. Og apropos motivasjon: Storebror Christian hadde i sin tid en rekke landskamper for Norge både i gutter 16–17 og 18 år før skader og motivasjon satte stopp for karrieren.

– Målet må være å gjøre det bedre enn han, men det er en lang og tøff vei før jeg kommer dit, sier lillebror.

For Amandas del blir også kommende sesong litt spesiell. I BSF-drakta har mesteparten av både trening og kamper opp gjennom årene vært med guttelaget.

– De har gitt meg fin matching, men det skal bil artig og kunne spille på orntli’ jentelag også, sier keepertalentet.

Kommentarer til denne saken