– Vi gleder oss til fotballskolen

Nora Bakken Lund (t.v.), Ida Bakken Lund, Linea Alhaug Haugli, Andrea Halvorsen Kristoffersen og Mille Bjerke Jacobsen gleder seg til fotballskolen på Bjørkelangen.

Nora Bakken Lund (t.v.), Ida Bakken Lund, Linea Alhaug Haugli, Andrea Halvorsen Kristoffersen og Mille Bjerke Jacobsen gleder seg til fotballskolen på Bjørkelangen. Foto:

Nora, Ida, Linea, Andrea og Mille gleder seg til fotballskolen i august.

DEL

De har alle vært med på fotballskolen til Bjørkelangen Sportsforening tidligere og ser fram til en ny helg med fotballglede i fokus.

– Det er kjempegøy å være med på fotballskolen. Der kan vi spille fotball og være med venner, sier jentene.

Hele fotball-Norge har fått kjenne på koronakrisen. 2020 er allerede en annerledes fotballsesong, men noen ting er heldigvis som før og den tradisjonelle fotballskolen som arrangeres 14. til 16. august for barn fra seks til 12 år er en av dem.

Bjørkelangen Sportsforening forsikrer om at alle forholdsregler for å unngå koronasmitte skal følges. Aktivitetene vil spres utover to fotballbaner, både kunstgressbanen og AHF-banen.

– Vi tar koronasituasjonen på alvor, sier Heidi Alhaug som er ansvarlig for fotballskolen anno 2020.

– Bespisningen vil foregå inne i hallen og vi vil være påpasselige med å bruke antibac, supplerer Rob Kroes, en av ildsjelene som brenner for å utvikle unge fotballspillere.

Fjorårets fotballskole hadde rekordhøye 105 deltagere og andelen jenter var stigende.

God tone

Duoen Alhaug/Kroes vil gjerne at den trenden fortsetter.

– Vi håper å matche det antallet i år. Vi har fokus på rekruttering og med et spesielt fokus på jenter. Vi har stadig flere jenter som spiller fotball og det er vi glade for at vi lykkes med. Om det er barn som ikke har spilt fotball tidligere, kan fotballskolen være en fin anledning til å prøve, sier Heidi Alhaug.

På fotballskolen skal keeperne få ekstra oppmerksomhet. Klubbens egen Amanda Herrebrøden Karlsen, født i 2006, er tatt ut til å delta på Equinors talentleir i Porsgrunn i starten av august og kommer til fotballskolen for bistå under keepertreningene.

– Som klubb er vi også opptatt av fair play, også når det ikke er organisert aktivitet på banen. Det skal være en god tone blant alle som er på og rundt banen, påpeker hun.

– Vi har et stort fokus på trivsel og er veldig glade for at det også i år kommer kvinnelige og mannlige instruktører fra Aurskog-Høland fotballklubb, sier Kroes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken