Det blir garantert julestemning i vakre Bjørkelangen kirke når sangkoret A Cantus holder sin tradisjonelle julekonsert mandag 5. desember, enten det blir snø eller høstløv på trappa. Koret byr på en variert meny av julesanger, fra det tradisjonelle og klassiske til det swingende og moderne.

– Adventstiden er hektisk for de fleste, så både unge og gamle trenger en liten pause, en rolig stund for å lytte og hygge seg, filosoferer Gudrun Helleve, som er styreleder i A Cantus.

–Vi ønsker å skape en liten høytid med korsang, orgelbrus og tente lys. Etter mange år med de tradisjonelle julekonsertene vet vi hva som gleder publikum når det lakker og lir, hevder Helleve.

Julemusikk for enhver smak

Programmet for årets juleprogram fra A Cantus varierer fra nyere norske julesanger som «Nordnorsk

julesalme» til mer tradisjonelle som «Jeg er så glad hver julekveld» og «Mitt hjerte alltid vanker».

Koret vil også swinge seg gjennom «Hej mitt vinterland» og «Winter wonderland». Dessuten får publikum høre mer ukjente juletoner, som svenske «Kanske det är natt hos dig» og engelske «Calypso carol». Flere av korarrangementene er skrevet av dirigenten Jan Lindgren, noe som gir koret en egen stil og identitet.

På orgelkrakken og bak flygelet vil publikum møte Yngve Haltbakk, som i tillegg til å være utdannet organist, selv har dirigert kor i mange år. Ved siden av å akkompagnere koret i bl.a. Mozarts vakre «Ave verum corpus», vil han bidra med en orgelsolo som nok skal bruse utover Bjørkelangen kirke.

– Flere vil synge

A Cantus er et blandet kor med nærmere 40 sangere som har holdt det gående i over 30 år. Selv om koret har sine øvelser på Aurskog, har det medlemmer fra alle hjørner av kommunen og noe utenfra.

Interessen for koret er stigende, og i løpet av det siste året har det kommet til rundt 15 nye sangere.

Og stemningen på øvelsene sies å være kjempehøy.

– Over nyttår har vi faktisk plass til enda flere sangere, oppfordrer styrelederen.

A Cantus har det siste halvannet året vært dirigert av Jan Lindgren som kommer fra Lørenskog. Han har mer enn 35 års erfaring som kordirigent og er kjent for sin lettbeinte og utradisjonelle stil foran koret. Til våren planlegger koret å synge nyere norske låter og planlegger et besøk i Bergen i juni.

Koret opptrer i mange sammenhenger, men lokalt er de nok mest kjent for den populære vårkonserten og ikke minst den tradisjonelle julekonserten, som i år holdes mandag 5. desember i Bjørkelangen kirke.