Under Akershus fotballkrets ting ble oppstarten av damelag i klubben i 2023 hedret med «Årets tiltakspris».

«Sebrastripene får prisen for at de stilte damelag i serien for første gang. Dette er bra og positivt tilbud for kvinner i nærmiljøet», het det i begrunnelsen for prisen.

– Veldig hyggelig, sier fotballeder Andres Gulliksrud, med adresse til hedersbevisningen.

Det var ikke den som var i tankene da fotballstyret for et års tid siden startet jobben med å stable på beina det første kvinnelaget i klubbens 111 år lange historie.

– Det ble tatt initiativ til et møte for å lodde stemningen. Da det møtte opp et 15-talls interesserte, så vi det som et tegn på at her var det muligheter, forteller Gulliksrud.

Da breddefotballen endelig begynte å rulle igjen i fjor høst, var SHIUL på plass med et lag i 7-er-serien.

– Terje Grønvik og Glenn Skogholt skal ha en stor del av æren for at laget ble en realitet, presiserer Andres Gulliksrud.

Grasrottilbud

I dag er det Laila Kopperud som drar i trådene. En av de virkelige veteraner og ildsjeler innen kvinnefotballen i bygda gleder seg stort over at SHIUL nå har kommet på fotballkartet også blant kvinnen på seniorsiden.

– Selvsagt spiller vi for å vinne, men det viktigste er at vi har det moro sammen og at spillerne hele tiden føler de er i utvikling. Sist, men ikke minst: At vi er i ferd med å skape et fotballmiljø for kvinner i SHIUL. Dette er et grasrottilbud rettet mot alle. Både for tidligere spillere så vel som nye, som aldri har prøvd seg på fotball. Jeg ser slike tilbud som veldig viktig i fotball-Norge. Samtidig er det viktig for jenter på de aldersbestemte lagene våre at vi har et damelag i klubben, sier Laila Kopperud.

Nå gleder hun og spillere seg til seriestart 24. april mot Lørenskog 2 borte, mens første hjemmekamp blir tre dager senere mot Fet.