De startet med i overkant av 100 dekkhotellkunder. Nå har de bikka 600 kunder.

– Koronaen har på ingen måte satt kjepper i hjulene for oss. Det har heller vært motsatt. Vi har flere kunder enn noen gang.

Det sier Torry Karlsen, daglig leder i Sørum Dekksenter AS i Lørenfallet, til Indre Akershus Blad. Da pandemien kom var de tidlig ute med forholdsregler, før de skjønte at viruset ikke ville senke arbeidsmengden for dem. Likevel gikk de med i underkant av 500.000 kroner i minus i 2020.

– Det handler rett og slett om investeringer vi gjorde i fjor. Vi brukte en del penger på maskiner, og det blir dermed en engangssum i regnskapet. Vi har også endret litt på prisene den siste tiden.

Behovet for en dekkspesialist og et dekkhotell er økende, det er Karlsen klar på.


– Jeg tror det handler litt om blokkene som bygges rundt omkring nå. Folk får mindre plass til oppbevaring av dekk. Vi har lagre på Kløfta og i Vormsund. Der står dekkene trygt og tørt.

Fagmenn

Karlsen har jobbet i bransjen i 35 år. Sjefen i firmaet: Espen Gusgård har 20 år på baken. Det er en del av suksessoppskrifta for den økende omsetningen.

– Vi er fagmenn som driver her. I tillegg sier vi veldig sjelden «nei» til kunder. Kundeservicen står høyt hos oss. Det er selvsagt noe sesongventetid hos oss, men den sørger vi for at ikke strekker seg for langt, fortsetter Karlsen.

De driver ikke med verksted. De driver med dekk og aircondition, noe som gjør dem ledende i sin bransje i bygda. De merker ikke noe konkurranse fra verkstedene.

– Nei, vi jobber jo bare med det som får folk til å smile, sier Gusgård.

Kundene kommer fra hele Romerike – og noen fra Oslo.

– Det er en del tilfeller at familie av innbyggerne som bor her ute, bruker oss som dekkhotell og gjør en familiedag ut av dekkskiftet, tilføyer Gusgård.

Vanskelig med rekruttering

Beliggenheten bak Circle K i Lørenfallet er de strålende fornøyd med. De skulle bare hatt litt mer plass.

– Vi skulle gjerne hatt tilgang i hele bygget her. Det er et håp for framtida, opplyser Karlsen.

Men framtida er noe mannfolka vil være forsiktig med å uttale seg om. Bransjen er noe usikker med tanke på rekruttering. Det merker dem allerede, for de trenger flere folk, men mangler søkere.

– Hvor vi er om ti år er vanskelig å si. Vi som jobber her blir eldre. Om ti år er jeg sannsynligvis pensjonert, selv om jeg tviler på at jeg kommer til å sette meg til i godstolen for det. Jeg kommer til å holde på så lenge kroppen tillater det. Vi blir møkkete, blaute og kalde, men jeg kunne ikke tenke meg et annet yrke, fortsetter Karlsen.

Det gjelder å slippe til læreguttene, ifølge Gusgård, og skape en interesse for faget.

– Man må trives med hardt arbeid. Vi løfter fem til ti tonn om dagen. Det er gratis trening. Jeg håper virkelig at vi får flere søkere, for vi har tenkt til å satse mot framtida.

Om muligheten byr seg for større plass i lokalene, kommer de til å hoppe i det med begge beina. Per dags dato er de tre faste ansatte, pluss to innleide.

– Vi trenger virkelig én til, enes lederne.