Benjamin (20): – Dette betyr så ufattelig mye for meg

VERDENSMESTER: Benjamin Tingsrud Karlsen flankert av foreldrene Per Olav Karlsen og Vera Tingsrud.

VERDENSMESTER: Benjamin Tingsrud Karlsen flankert av foreldrene Per Olav Karlsen og Vera Tingsrud. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Han kom ikke med til forrige VM, og sa til seg selv at han skulle bli verdensmester i 2018. Nå har Benjamin Tingsrud Karlsen holdt ord!

DEL

Changwon, Sør-Korea: – I 2018 skal jeg bli verdensmester, sa en skuffet Benjamin Tingsrud Karlsen etter å ha misset uttaket til VM i Granada i 2014.

Natt til søndag norsk tid gikk det troll i ord. Da ble 20-åringen fra Sørumsand juniorverdensmester i 60 skudd liggende.

Når revansjens time var der, ble det likegodt to gull på rappen. Sammen med Vegard Nordhagen og Jon-Hermann Hegg sørget han også for at Norge vant lagkonkurransen.

– Dette betyr så ufattelig mye for meg, sier den ferske juniorverdensmesteren til Indre Akershus Blad.

LES OGSÅ: - Vi blir aldri lenger overrasket over det hun presterer

Han avgjorde konkurransen med en forrykende siste ti-skuddserie. Sin beste av seks slike serier konkurransen omfatter.

– Det ble en kamp fra skudd én i en konkurranse der varierende vind, som var vanskelig å tolke, skapte utfordringer. Etter 47 skudd valgte jeg å ta en liten pause for å snakke litt med treneren vår, Håkon Sørli. Det var viktig å få rensket bort et par dårlige skudd og legge en slagplan for de resterende skuddene, forteller gullgutten.

Grepet han gjorde her var bokstavelig talt gull verdt. Avslutningen sisteårsjunioren fra Sørumsand leverte ble for drøy kost for samtlige konkurrenter.

– Håkon og jeg ble enige om en taktikk for de resterende skuddene. Jeg klarte å gjennomføre den til punkt og prikke – og nå er jeg verdensmester, sier en jublende glad, men sindig ung kar.

Samtidig går tankene fire år tilbake i tida. Til uttagningskonkurransene foran VM i Granada i 2014, 16-åringens store mål den gang.

BILDESERIE: Topp stemning på Akevittlåven – se hvem som var på konsert!

Det gikk skeis, og det var en skuffet ung kar som ruslet ut fra standplassen i Elverum etter siste uttagningskonkurranse, klar over at VM-drømmen hadde gått vest. Men ikke knekt.

– Jeg sa da til meg selv at VM i 2018 skulle bli mitt VM. Starten kunne ikke ha blitt bedre, og mesterskapet er ennå ikke over. Helmatchen gjenstår, sier en fersk verdensmester, tilsynelatende ikke mett på mer edelt metall etter sitt unge livs største dag på skytebanen.

LES OGSÅ: Energibomben klar for nye utfordringer: – Det å glede andre gjør meg glad

Samtidig er han stolt over seg selv, og har ikke problemer med å uttrykke verken det eller grunnen.

– Jeg har vært gjennom en krevende periode av livet mitt med motgang på flere områder, fra å ikke få trent optimalt til personlige problemer og andre ting som har ramla ned, forteller han, uten å gå ytterligere i dybden her.

– I dag klarte jeg å lukke ute alt annet, og kun gå for å skyte flest mulig poeng. Det lyktes optimalt. I mine øyne er dette en fantastisk prestasjon som betyr så utrolig mye for meg, sier Benjamin Tingsrud Karlsen, som er den andre norske rifleskytteren som har vunnet VM-gull i juniorklassen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken