En mann i 50-årene fra Oslo er fortsatt siktet for forsettlig drap på kvinnen som ble funnet død i Askim i midten av juli. Politiet mener kvinnen ble drept på Bjørkelangen og fraktet til Askim.

Mannen, som i avhør har omtalt seg selv som kvinnens kjæreste, ble i september løslatt etter at man ikke lenger anså at det forelå bevisforspillelsesfare eller andre fengslingsgrunnlag.

Politiet etterforsker fortsatt saken for fullt, men avventer fortsatt endelig obduksjon som skal gi politiet ytterligere svar rundt årsaken til kvinnens død.

– Ellers jobbers det med uthenting av data fra aktuelle kjøretøy. Funn her vil gi føringer på eventuelle ytterligere etterforskningsskritt. For øvrig har en gjennomført en rekke vitneavhør ila høsten og vinteren 2022, og er per nå tilnærmet ferdig med dette, i tillegg til krimtekniske undersøkelser og gjennomgang av elektroniske data, opplyser politiadvokat Guro Holm Hansen til Indre Akershus Blad.

Blodspor i veien

Det var etter nøye undersøkelser politiet fant blodspor fra kvinnen midt i veien på fylkesvei 115 ved Garsvik på Bjørkelangen. Den siktede mannen hevder kvinnen i høy fart kastet seg ut av bilen, mens politiet på sin side står på at kvinnen er drept med forsett.

– Har politiet kommet nærmere en oppklaring på hva som egentlig skjedde på Garsvik?

– Dette jobbes det kontinuerlig med. Per nå kan vi ikke kommentere dette nærmere, sier Hansen.

Oslo-mannen har i avhør gitt politiet en forklaring på hvorfor kjøreturen gikk gjennom Aurskog-Høland og endte i Askim. Politiet ønsker fortsatt ikke å uttale seg om dette utover at forklaringen framstår som uklar.

Siden august har politiet etterlyst to vitner som skal være de siste som så kvinnen i live. Disse personene er fortsatt ikke funnet, opplyser politiadvokaten til Indre Akershus Blad.

– Er politiet nærmere en tiltale mot siktede?

– Dette angis aldri før en eventuell tiltale er forkynt for en eventuelt tiltalt, svarer Hansen.

Politiet har etter løslatelsen ikke gjennomført nye avhør med mannen.