Vegvesenet advarer: Her blir det kø – lenge

Oslo-bilistene kan bli nødt til å smøre seg med mye tålmodighet fremover, når Vålerengtunnelen skal rehabiliteres.. Foto Statens vegvesen.

Oslo-bilistene kan bli nødt til å smøre seg med mye tålmodighet fremover, når Vålerengtunnelen skal rehabiliteres.. Foto Statens vegvesen.

Av

Kapasiteten blir halvert.

DEL

Skal du kjøre i eller gjennom Oslo etter 8. juni? Da bør du være forberedt på at det kan bli kø.

Natt til mandag 8. juni stenger nemlig nordgående løp i E6 Vålerengtunnelen. Fram til mars 2021 blir kapasiteten i tunnelen halvert.

Stengingen betyr at kapasiteten i tunnelen halveres.

Vålerengtunnelen er en av Oslos mest trafikkerte tunneler. Normalt passerer det rundt 65.000 kjøretøy i døgnet. En del av dette er trafikk som skal gjennom Oslo.

Ingen snarvei

Prosjektleder Stian Ellingsen vil ha så lite trafikk i tunnelen som mulig. Han ber folk endre reisevanene sine.

– Hvis alle som kjører bil i dag fortsetter å bruke bil etter 8. juni, får vi et stort køproblem. Trafikk som skal til og gjennom Oslo bør finne andre ruter enn Vålerengtunnelen. Å bruke den blir en omvei, ikke en snarvei, sier Ellingsen, i en pressemelding.

Han sier at denne gang kan ikke Vegvesenet gjøre som da Bryn-tunnelen var stengt å oppfordre til bruk av kollektivtrafikk.

Oslo-bilistene kaster bort 135 timer i kø - hvert år.

Alternative ruter rundt Vålerengtunnelen. (Illustrasjon: Statens vegvesen)

Alternative ruter rundt Vålerengtunnelen. (Illustrasjon: Statens vegvesen)

Omfattende jobb

– Vi ber de som kan om å gå eller bruke sykkel. De som må kjøre oppfordres til å velge andre ruter eller reise til andre tider, sier prosjektleder Stian Ellingsen som legger til at hjemmekontor også er et godt alternativ.

Fra anleggsstart i januar og fram til 8. juni har tunnelen vært nattestengt. Nå starter arbeidene for alvor inne i tunnelen som følge av strengere krav til sikkerhet. Alt sikkerhetsutstyr i tunnelen skal skiftes ut, og det skal bygges nye rømningsveier.

Samtidig skal Statens vegvesen forsterke tunnelen på vegne av Bane NOR som skal legge nye spor på tunneltaket.

Nordgående løp i Vålerengtunnelen kommer til å være stengt fram til månedsskiftet september - oktober. Så stenges sørgående tunnel-løp for oppgradering. Det blir stengt fram til februar 2021.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken