Gå til sidens hovedinnhold

Våt 50-åring må vente med festen: – Vi ser forhåpentligvis snart enden på utfordringene

50-årsjubilant utsetter feiringen til neste år.

Det var ballonger, girlander og stort svømmestevne med barn, ungdom og voksne i svømmehallen på Østersund nylig.

Neida, det var bare slik det skulle vært, da Fet svømmeklubb feirer hele 50 år.

Korona har satt en stopper for både ordinær drift og bursdagfeiring,

Ja, det er jo litt stusslig dette, jeg må innrømme det. Men vi må jo bare forholde oss til at det er slik det er nå. Den store festen får vente og så får vi åpne gaver og ellers feire digitalt nå, sier styreleder Monita Skaali i Fet svømmeklubb.


Hun er sammen med to representanter fra ungdomsgruppa, Årolilja Velberg-Skaali og Aleksander Sternal, i svømmehallen på Østersund for å pakke opp bursdagsgaver fra Akershus svømmekrets og utstyrsleverandør klubben.no..

Dannelsen av klubben var et direkte resultat av åpningen av svømmebassenget på Østersund i 1969 og et iherdig arbeid nedlagt av Odd Ophus og Håkon Brustad gjorde at stiftelsesprotokollen ble signert 20. november 1970.

Svømmeklubben har vært velsignet med engasjerte ildsjeler helt siden starten.

Ildsjelfamilier

– Man kan vel strengt tatt snakke om ildsjelfamilier. Både familien Ophus, med tre generasjoner og familien Schau som nå også er på sin tredje generasjon trenere og instruktører, må trekkes frem. I tillegg til mange, mange andre, både før og nå, sier dagens leder.


Svømmeskolen, skole/barnehagesvømming og folkebadet er fortsatt kjernen i driften, men svømmeklubben har utviklet et mangfold av aktiviteter i tillegg til dette gjennom årene.

På noen områder, blant annet Open Water, er klubben helt i toppsjiktet i landet.

I tillegg arrangerer vi både Glommadyppen og Heia Open sammen med blant andre Sørumsand IFs svømmegruppe. Begge disse arrangementene er blitt store i Open Water-miljøet. Vi prøver å ha tilbud som passer alle, både de som ønsker å konkurrere inne ulike svømmegrener, spille vannpolo og de som ønsker å trimme eller bare leke i vann. Vi tilbyr både kurs og egentrim. De siste årene har vi også i samarbeid med Røde Kors, drevet egne kurs for innvandrere og folk med minoritetsbakgrunn. Med over 600 medlemmer er vi faktisk den nest største foreningen i gamle Fet kommune. Det er ganske flott, mener Skaali.

Driften under koronakrisa har vært utfordrende.

– Det har helt klart vært utfordrende, med nye regler og endringer hele tiden, men vi har forsøkt å holde åpent og drive så mye vi har klart innenfor gjeldende regelverk. Vi har vakter i gangen, som fører navnelister og minner på håndvask. Ved de siste innstrammingene har alt unntatt svømmekurs og skolesvømming for barn under 13 år vært stengt, så nå er det rolig i hallene. Men forhåpentligvis ser vi snart enden på dette, så vi igjen kan levere aktiviteter hele uka. Vi håper å arrangere bursdagfest i 2021, avslutter en optimistisk leder.

Kommentarer til denne saken