Gå til sidens hovedinnhold

Varsler klimatiltak: – En kamp vi må vinne!

Artikkelen er over 2 år gammel

Gruppeleder i Lillestrøm MDG, Eline Stangeland, setter søkelyset på å nå klimamålene i posisjonens budsjett.

Under det første kommunestyremøtet i nye Lillestrøm kommune, fortalte Stangeland at hun er stolt av budsjettet posisjonen (Ap, Sp, MDG, SV og KrF) har levert. Hun mener det er en grønn tråd i alle ledd.

– Vi har kjørt en helhetlig grønn profil og har sett på miljøkonsekvenser. Om skoler, barnehager eller helsetjenester legges ned, vil en direkte konsekvens være at foreldre og pårørende må ty til bilkjøring i stedet. Dette er ikke noe som bidrar til å nå klimamålene, forteller Stangeland til Indre Akershus Blad.

Sørum sykehjem og legevakta på Sørumsand vil bestå. Posisjonen har bedt rådmannen om en utredning for å se på mulighetene for å slå sammen helsetjenestene på Sørumsand. Det er Stangeland fornøyd med.

I posisjonens verbalforslag kan vi lese at klimaregnskapet og klimabusjetbtet skal være en integrert del av kommunens årlige økonomi og handlingsplan. Det skal også utarbeides et arealregnskap for å kartlegge og sikre eksisterende naturverdier.

Fra talerstolen påpekte gruppelederen viktigheten med klimaregnskapet.

– Klimaregnskapet vil vise hvor vi skal sette inn støtet for å starte med budsjettet. Klimasatsing er en kamp vi må ta – og vinne. Om vi ikke tar denne kampen nå, vil ikke noen av de andre sakene vi jobber med ha betydning. Tilværelsen vil gå med til overlevelse!

Vi blir også den første kommunen i Norge med arealregnskap.

– Det skal vi være stolte av. Dette er en god start!

Kommentarer til denne saken