Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen: – Det blir ikke noen problemer hos dere

Artikkelen er over 2 år gammel

Himmelens sluser åpnet seg lørdag morgen over Romerike, men meteorologen kaller det normalt høstregn.

Det var fryktet værkaos i helgen slik som på Sørlandet, men situasjonen blir ikke så ille som først varslet.

– Det blir ganske vekslende i dagene fremover. Det blir litt lettere på formiddagen i dag og regnet gir seg ved lunsjtider. Det kan bli noen timer med oppholdsvær, men det er enkelte regnbyer i bakkanten her, sier Terje Alsvik Walløe, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk insititutt.

Fra i går morges frem til klokka åtte i dag har det regnet 8,8 millimeter i Skedsmo, og på Gardermoen foreløpig 3,6 millimeter.

– Det regner nok fem millimeter til i dag. Det har ikke kommet så mye i deres distrikt foreløpig. Den nedbøren som passerte Sørlandet og Telemark i går, passerer dere nå. Det blir ikke noen problemer hos dere, det blir bare normalt høstregn.

LES OGSÅ: – Jeg ønsker meg en kjæreste. Men hun kan ikke bli glad i meg

Regnfull søndag

Meteorologisk institutt sendte fredag ut et nytt farevarsel på oransje nivå (det nest høyeste aktsomhetsnivået) for regn i Vestfold, Buskerud og Telemark. Det betyr fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Romerike har sluppet billig unna de største nedbørsmengdene.

– Det kommer nye runder med kraftig regn i morgen tidlig og formiddag, og minkende nedbør i morgen ettermiddag. Så vil det komme enda et regnvær i morgentimene mandag. Dermed kan våkner opp til regn, men kan gå fra jobb i sol. Det blir veldig vekslende, litt høstlig, sier han.

LES OGSÅ: Åpnet i sommer: – Responsen har vært over forventning

Kommentarer til denne saken