Har mye å feire: – Årsaken er de ansattes eierskapsfølelse til bedriften

JUBILERER: Eiksenteret Bjørkelangen feirer 50-årsjubileum i år, og kåringen av årets Eiksenter i 2017 var en fin jubileumsgave på forhånd, sier daglig leder Jan Inge Myhrvold (t.v.). Her sammen med salgs- og butikksjef Greger Engh og diplomene for hedersbevisningen, foran en GPS-styrt sju skjærs vendeplog som er solgt til årets våronn.  Foto: Øivind Eriksen

JUBILERER: Eiksenteret Bjørkelangen feirer 50-årsjubileum i år, og kåringen av årets Eiksenter i 2017 var en fin jubileumsgave på forhånd, sier daglig leder Jan Inge Myhrvold (t.v.). Her sammen med salgs- og butikksjef Greger Engh og diplomene for hedersbevisningen, foran en GPS-styrt sju skjærs vendeplog som er solgt til årets våronn. Foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: 2018 er et jubileenes år for Eiksenteret på Bjørkelangen.

DEL

Først og fremst er det 50 år siden bedriften startet på Bjørkelangen.

I 20 år har det blitt solgt Fendt-traktorer her.

Det er ti år siden daglig leder Jan Inge Myhrvold ble ansatt i bedriften.

I tillegg ble avdelingen på Bjørkelangen kåret til årets Eiksenter på nasjonal basis i fjor.

Les også: Det beste som har skjedd Høland siden forrige årtusen!


Startet som verksted

– Det siste er noe vi er litt stolte av. Årsaken er utvilsomt de ansattes engasjement, serviceinnstilling og eierskapsfølelse til bedriften, sier Myhrvold og titter bort på diplomet som har fått sin berettigede plass i lokalene, der kriteriene for utmerkelsen står nedfelt:

Markedsandel i Norge på salg av traktor. Prosentandel lærlinger. Omsetning pr. ansatt og resultat. For å nevne noe.

Dagens Eiksenter startet som et verksted i den søndre delen av dagens bygg som den gang var nytt. I dag disponeres hele bygget.

– Det var kun verksted, med en salgsansvarlig for distriktet med tilhold i Oslo, forteller Pål Grjotheim, som startet opp det hele og ledet og drev bedriften til Jan Inge Myhrvold overtok.

– Den første traktoren som ble solgt på Bjørkelangen var en Massey Ferguson 175S som Ole Kristian Harefallet i Aurskog kjøpte i 1970, forteller Grjotheim.

I 1984 ble avdelingen på Bjørkelangen omgjort til et regionalt Eiksenter og var sammen med tre andre det første av sitt slag i Eik-konsernet. Ole Jacob Jødahl fra Sørum var da den første traktorkjøpende kunden, da han gikk til anskaffelse av en Massey Ferguson 690.

Les også: Nærbutikken fortviler etter dårligere påskehandelen: – Svensketrafikken tar helt av


Markedsplass og pub

– Vårdagene er et trivelig arrangement som har blitt en fin tradisjon, sier Jan Inge Myhrvold.

Men samtidig er dette viktige dager for næringen.

– Det at et 25-talls av våre leverandører er på plass, understreker dette, og bidrar til at det blir en skikkelig markedsplass på området. I tillegg kommer underholdning og en tradisjonell aktivitet som Aurskog-Hølandmesterskapet i motorsagkasting. Det blir også en egen traktorkonkurranse for barna, med gjeve premier.

Sist, men ikke minst, er det tradisjonell Eik-pub på fredagskvelden. Den pleier også å trekke mye folk, sier Jan Inge Myhrvold.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Artikkeltags