Gå til sidens hovedinnhold

Har du ferie nå, er det bare å glede seg

Artikkelen er over 2 år gammel

Langtidsvarselet viser bare sol og varme. – Det er bare å glede seg hvis man har ferie, sier meterologen.

Den siste uken har det blitt målt veldig varmt mange steder i Norge. På tirsdag ble det satt varmerekord, med 33,8 grader i Nedre Eggedal. Også på Romerike har temperaturen skutt i været. I går ble det målt 29,2 grader i Hakadal og 29 grader på Kjeller.

Det er lite som tyder på at varmen avtar med det første, og langtidsvarslet viser at det skal bli mellom 22 og 31 grader i Lillestrøm på dagtid fram til neste lørdag. Den totale nedbørsmengden varslet i samme periode er 0 millimeter. Det er heller ikke en eneste sky å se.

– Vi kan vente oss fint og stabilt sommervær. Det er bare å glede seg hvis man har ferie, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Hanne Beate Skattør.

LES OGSÅ: – Ledningen smalt i frontruta og tok med seg deler av skiboksen

Ikke unormalt

Selv om helgen blir noe kaldere, vil temperaturen igjen stige i neste uke. Meteorologen påpeker at det ikke er unormalt at man får slike varmebølger om sommeren.

– Vi er i en høytrykkssituasjon, og mai og juni er de tørreste månedene, sier hun.

– Er dette tidenes sommer?

– Det er litt tidlig å si det foreløpig. Men ser man for eksempel på lista over de varmeste dagene på målestasjonen på Gardermoen i juni, så er ikke engang 2018 på topp ti, sier Skattør.

Oppgraderer varselet

På grunn av varmen blir det veldig tørt, og det er ikke noe regn i sikte.

– Vi kommer til å oppgradere varselet til meget stor skogbrannfare i hele østafjells. Så vi oppfordrer folk til å bruke huet, sier Skattør.

LES OGSÅ:

Bildeserie

Rocket skansen – se publikumsbildene

Kommentarer til denne saken