Gå til sidens hovedinnhold

Venter 27-28 grader og ny drømmehelg

Artikkelen er over 2 år gammel

Været deler Norge i to denne helga.

(NETTAVISEN): Sør-Norge kan også denne helgen vente seg sol og varme med temperaturer opp i 27-28 grader i skyggen. I Nord-Norge venter de fortsatt på skikkelig sommervær og må nøye seg med mellom 5 og 10 grader. Unntaket i nord er Helgeland der temperaturene kan nå opp i 15 grader til helgen.

- Vi har en todelt værsituasjon i Norge nå, og den fortsetter. Så langt prognosene våre går, ser vi ingen store endringer i nord, men vi håper selvsagt på bedre tider her også, sier meteorolog Ida Fossli på telefon fra Tromsø. Hun jobber på Vervarslinga i Nord-Norge, der det torsdag var snø i morgentimene.

Her blir det varmest

- Dere venter opp mot 30 grader til helga. Hvem får det varmest?

- Det er nok områdene sørover i Oslofjordene og noen av de varmeste dalstrøkene på Østlandet.

- Men det er også varslet bygevær til helga?

- Ja, vi venter noen ettermiddagsbyger inn over Sør-Norge fra søndag ettermiddag og tidlig til uka. Det er vanskelig å si hvor dette kommer og hvor mye det er snakk om. Dette bygeværet er typisk sommervær det er vanskelig å lage nøyaktige prognoser for, sier Fossli.

Bygeværet er ikke ventet å legge noen særlige demper på skogbrannfaren.

Meget stor skogbrannfare

Problemet med den lange perioden med høytrykk i sør er at skogbrannfaren nå er meget stor på Vestlandet sør for Stad og på Østlandet og i fjellet i Sør-Norge.

«Meget stor gress-, lyng- og skogbrannfare inntil det kommer nedbør av betydning. Vegetasjon kan svært lett antennes og veldig store områder kan bli berørt. Vær svært forsiktig med åpen ild», heter det i varselet på yr.no.

Kommentarer til denne saken