Meteorologen: – Sprengkulda er langt unna

MILDT: Tirsdag ettermiddag meldte Meteorologene på Twitter at de som venter på snøen på lavlandet i Sør-Norge, må vente i alle fall en uke til. De blå feltene på kartet indikerer nemlig områder der det er større sjanse for hvit nedbør.

MILDT: Tirsdag ettermiddag meldte Meteorologene på Twitter at de som venter på snøen på lavlandet i Sør-Norge, må vente i alle fall en uke til. De blå feltene på kartet indikerer nemlig områder der det er større sjanse for hvit nedbør. Foto:

Hittil i januar viser gjennomsnittsmålinger på målestasjonen i Aurskog-Høland en betydelig økning sammenliknet med årene før.

DEL

Det er 10.5 grader i avvik fra normal temperatur, opplyser Meteorologisk institutt.

– Gjennomsnittstemperaturen så langt i januar er 2.6 plussgrader. Sammenliknet med tidligere januarmåneder er det 10.5 grader varmere enn det som er vanlig, sier Martin Granerød, vakthavende meteorolog.

Han opplyser videre at det ser ut til å være forholdsvis mildt på Romerike framover, med mellom 2–5 varmegrader på dagtid.

– Per nå ligger det an til noe lavere temperaturer, men stort sett pent vær. Når vi kommer utover uka vil det komme et litt høyt skydekke til tider med mulighet for at sola titter fram.

– Det blir forholdsvis fint vær helt fram til lørdag, men sannsynligvis minusgrader på natten. Sprengkulda er langt unna og nedbøren holder seg til Vestlandet, sier Granerød.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken