Meteorologene har sendt ut farevarsel: – Vi vet ikke helt når det slår til

VENTER TRØBBEL: Det er sendt ut farevarsel for torsdag kveld og fredag på Romerike. FOTO: SCANPIX

VENTER TRØBBEL: Det er sendt ut farevarsel for torsdag kveld og fredag på Romerike. FOTO: SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Først kommer det kulde og snøvær, så blir det nullføre og regn.

DEL

De siste dagene har mildværet slått inn over Romerike. Det er det nå slutt på. Allerede i løpet av natta kryper gradestokken under null og onsdag morgen våkner romerikingene opp til frost.

Kan bli 10 minusgrader

– Det blir kaldere de neste par dagene, men onsdag blir fin, da blir det sol og for det meste fint vær på hele Romerike, sier vakthavende meteorolog, Rafael Escobar Løvdahl, ved Meteorologisk institutt til rb.no.

– Hvor kaldt blir det?

– Jeg ser ikke bort ifra at det kan bli ti minusgrader enkelte steder, men de fleste steder vil nok temperaturen holde seg rundt fem minus, sier meteorologen.

Snø-torsdag og fredagstrøbbel

Torsdag kveld kommer det inn en front fra vest. Med seg har fronten nedbør. Nedbøren vil torsdag kveld og natt til fredag falle som snø.

– Det er usikkert hvor mye snø som kommer, men jeg vil anslå om lag fem centimeter, sier Løvdahl.

Utover fredagen blir det imidlertid problemer, ifølge meteorologene. Meteorologisk institutt har sendt ut et farevarsel i kategorien gult. Det er det laveste varselet. De forventer vanskelige kjøreforhold på hele Romerike og store deler av Østlandet.

– Vi vet ikke helt når det slår til, men fredag kommer det en front fra sør som har med seg mildere luft. Temperaturen vil synke til rundt null grader og en eller annen gang i løpet av fredagen går snøen over til regn og slaps, sier Løvdahl.

Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken