I natt var det 21,9 minusgrader i Aurskog – og nå blir det kaldere!

KULDEGRADER I VENTE: Det blir kaldt i hele landet utover i uka, og Østlandet kan vente seg temperaturer ned mot 15 minus, slik det var på Bygdøy i Oslo da dette bildet ble tatt i desember 2010. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

KULDEGRADER I VENTE: Det blir kaldt i hele landet utover i uka, og Østlandet kan vente seg temperaturer ned mot 15 minus, slik det var på Bygdøy i Oslo da dette bildet ble tatt i desember 2010. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kjølige vinder fra nord gir gradvis synkende temperaturer i Norge utover i uka.

DEL

OSLO (Nettvisen): Mandag startet med minusgrader stort sett over hele landet. Snart blir det enda kaldere.

– Det blir gradvis kjøligere i hele landet i perioden. Mandag starter med minusgrader stort sett i hele landet. Tirsdag ventes litt varmere vær på Vestlandet og onsdag regn og stigende temperaturer på Sørlandet, men så blir det kaldere igjen, og vi får minusgrader i så godt som hele landet, sier statsmeteorolog Håvard Thorset til Nettavisen.

– Hvor kaldt blir det?

– På det indre Østlandet venter vi temperaturer ned mot 15 minusgrader til helga.

LES OGSÅ: KrF om tomtesituasjonen på Hemnes: – Vi må vurdere ekspropriasjon av Trinberg

Kjølige vinder

– Hva er årsaken til at vi får en kaldere periode nå?

– Det er polarluft, kjølige vinder som kommer inn fra nord, som fører til endringene. Utover i uka får vi mindre vind, og det kan bli klarvær flere steder.

Kan få litt mer snø

– Er det utsikter til snø noen steder?

– Det er muligheter for snø på Østlandet onsdag. Det ser ut til at vi får et markant skille med regn på Sørlandet og nedbør som snø fra Oslo og nordover. Men det er relativt usikkert foreløpig. Marginene for hvem som får snø og hvem som får regn, er små, sier Thorset.

LES OGSÅ: Maja i NRK-suksessen «113» sluttet i protest: – Det var et vanskelig valg

I Nord-Norge har de mye snø fra før, og det blir også en kald periode i nord.

– Blir det klarvær, kan vi fort få under 20 minusgrader i indre strøk i Finnmark, sier meteorologen.

Mandag morgen: Minusgradene dominerer

Mandag morgen klokka 07 var det Bardufoss som hadde den laveste temperaturen i Norge, 22,1 minusgrader. Minusgradene preger nesten hele landet og rett bak var Aurskog med 21,9 minus.

Her er noen eksempler fra målestasjonene:

Hvaler i Østfold 0,6 minus, Aurskog i Akershus 21,9 minus, Blindern i Oslo 2 minus, Trysil (Mosanden) 6 minus, Otta i Oppland 4,1 minus, Drammen (Berskog) 1,5 minus, Sande i Vestfold 5,9 minus, Porsgrunn i Telemark 1,5 minus, Torungen fyr i Aust-Agder 0,1 minus, Lyngdal i Vest-Agder 0,6 minus, Sola i Rogaland 0,1 minus, Bergen (Florida) 1,3 minus, Førde lufthamn 2,7 minus, Molde lufthavn 0,9 plussgrader, Mo i Rana lufthavn i Nordland 15 minus, Tromsø (Holt) i Troms 6,1 minus, Alta lufthavn i Finnmark 9,2 minus.

Uka starter med mye nysnø nord på Vestlandet og i Trøndelag, melder Meteorologisk institutt i en Twitter-melding.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken