(Romerikes Blad)

Tirsdag kveld kom sesongens første snøfall på Romerike. Bilene på enkelte strekninger i Nannestad, Eidsvoll og Hurdal hadde store problemer med å komme seg fram.

– Det er fryktelige forhold. Vi fikk melding om at to biler hadde kjørt av veien og at det var fem centimeter nysnø på veibanen. Vi rekvirerte brøytebil, og fikk etter hvert beskjed om at det står biler langs hele strekket mellom Maura og Roa i Oppland, uttalte operasjonsleder Tonje Borrebæk like etter midnatt natt til onsdag.

Onsdag morgen ligger snøen fortsatt på bakken i Hurdal og over Romeriksåsen. Veiene er imidlertid bare og våte – det er så langt ikke meldt om trafikale problemer.

Ifølge vakthavende statsmeteorolog var det en kald atmosfære som sørget for at nedbøren falt som snø på Øvre Romerike tirsdag kveld.

– Men jeg tror ikke det blir så mye mer snø framover. Det kan komme litt nedbør på Romerike før lunsj i dag, men det vil falle som regn. Temperaturen har steget nok i høyden, sier Gislefoss.

– Hva med dagene som kommer?

– Allerede i ettermiddag kommer sola tilbake på Romerike. Videre framover blir det ikke så mye nedbør. Torsdag blir det perioder med sol, store deler av fredag blir veldig fin. Lørdag og søndag blir det fint vær, men det kan komme litt nedbør natt til søndag. Men den vil falle som regn i lavlandet, sier Gislefoss.