På 11-årsdagen sin danset Kaja Rosseland fra Aurskog seg til både NM-gull i freestyle solo, slow og seier i dobbel sammen med Tia Filberg, i klassen under 12 år.

Samtidig var alle gode ting tre for det unge dansetalentet fra Aurskog. Slowdansgullet var nemlig hennes tredje NM-tittel på et drøyt døgn. Dagen før hadde hun vunnet freestyle solo. I tillegg var hun med og sikret sølv i lagdans sammen med Tia Filberg og Sofia Andersen. Tre gull og en sølv i løpet av et døgn med andre ord.

At NM-gull på selveste bursdagen, ble den gjeveste presangen for Kaja, var kanskje ikke så rart. Men jenta som begynte å danse ved som seksåring, har allerede lagt en formidabel innsats for å nå dit hun er i dag, der treningen foregår på Strømmen i Focus, en danseklubb som også har en avdeling på Aurskog.

– Det blir mange turer til Strømmen i løpet av ei uke. Kaja trener kun der, men når vi ser gleden i øynene hennes, både under trening og i konkurransene, gjør vi det med glede, forteller mamma Heidi Rosseland.

Kaja har heller ikke hvem som helst som trener, men den mangedobbelte verdens- og europamester Charlotte Filberg.

– Jeg hadde litt sommerfugler i magen før norgesmesterskapet, men det gikk over når jeg bare kom i gang, forteller tredoble NM-vinneren som på ingen måte har satt noen sluttstrek for sesongen etter mesterskapet på Langhus.

Om to uker er det ny konkurranse, og i løpet av sommeren blir det flere turer til England, før ferden går til en konkurranse i Ibiza i september. Det sistnevnte et resultat av at hun ble norgesmester.

– Det blir en tettpakket sommer med Kaja og hennes dansing i fokus, gjør vi det gjerne og gleder oss alle sammen, sier mamma Heidi.