I gullduellen gjaldt å være best av 30 skudd stående. Lagene fulgte hverandre fram til 3-3. Så gikk de norske skytterne opp til 13-3. Danskene reduserte til 13-9 før de norske skytterne tok seg til 15-9 og trengte bare å vinne en duell til. Til slutt ble det 17-9.

– Jeg hadde ikke forestilt meg gullfinale, for det er 52 lag med fra hele verden. Og så blir det gullkamp mot gode venner fra Danmark. Herlig å avslutte med mitt beste skudd til seier i finalen, sa Claussen.

– Jeg er glad og lettet etter finalen. Jeg kjente det godt, men har funnet ut av finaleskytingen og klarte å stole på meg selv, sa Stene, som også var i finaleduell mot kinesiske Miao Wanru i den individuelle konkurransen.

Best i kvalifiseringen

Det norske laget var best i den siste kvalifiseringen. Jenny Stene skjøt 96, 100 og 97 poeng, mens Simon Kolstad Claussen hadde 98, 100 og 94 poeng. De startet med 194 poeng på knestående, men meldte seg på medaljekampen med 200 poeng på den liggende delen. I siste stående hadde de 191 poeng og endte opp som beste lag med 585 poeng.

Danske Stephanie Grundsøe og Steffen Olsen skjøt til 198 og 200 poeng og ledet foran stående skyting, men gikk Grundsøe på en smell med bare 91 poeng og danskene endte på 584 poeng.

Vinden skapte problemer for skytterne på den stående skytingen.

Best over tid

Landslagssjef Espen Berg-Knutsen var strålende fornøyd med den norske innsatsen. De norske skytterne har kommet opp i to gull, to sølv og to bronse under VM.

– Bra jobbet nok en gang. Det var en tung kvalifisering og finale, men de drar det i land. Det tror jeg ligger i mye trening over lang tid. De som trener mest vinner oftest, sa Berg-Knutsen.

Tyskerne David Könders og Anna Janssen tok bronsen med knusende 16-0 over sveitsiske Jan Lochbihler og Franziska Stark.

Jeanette Hegg Duestad (99, 97 og 92) og Jon-Hermann Hegg (99, 99 og 94) var i ledelsen etter knestående. De falt dermed av etter liggende skyting med 196 poeng, og på stående ble det bare 186 poeng. De endte på 6. plass.

(©NTB)