Vannet stenges på Bjørkelangen

Artikkelen er over 1 år gammel

I forbindelse med bytting av vannledninger på Bjørkelangen, vil vannet i områdene Festningsåsen, Eidslia, Kjelle og Haugrimskroken stenges noen timer de kommende dagene, så de nye vannledningene kan kobles til. Det melder Aurskog-Høland kommune.

DEL

Vannledningen fra Tertittlinna i Bjørkelangen, under elva og over til Eidslia vannpumpestasjon er fra slutten av 40-tallet og er ensidig forsyning for Eidslia og Festningsåsen. Ledningens alder, materiale, elvekryssing og forsyningsgrad innebærer at den har havnet øverst på lista for utskifting hos kommunalteknisk drift. Ledningen videre mot Eidsverket er også av samme alder og ble erstattet samtidig.

LES OGSÅ: Sogneprest Øvstegård har søkt ny jobb

Som følge av elvekryssingen ble det valgt å benytte styrt boring som metode for utskifting. Steg Entreprenør AS var her i november og utførte jobben. Metoden er grøftefri og det var kun behov for oppgraving i hver ende av strekket samt en grop omtrentlig på midten av traseen. For traseen langs Leirveien og Setskogveien mot Eidsverket ble det benyttet tradisjonell graving.

– Arbeidene sluttføres i disse dager og vi ønsker å takke innbyggerne i området Festningsåsen, Eidslia, Kjelle og Haugrimskroken for forståelse for at vannet stenges noen timer for å få de nye ledningene koblet til og klare til drift, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Artikkeltags