– Fint at det legges ned stor innsats for at folk skal få stemme

Irene Sether og Dagfinn Lunner er to av valgmedarbeiderne i Aurskog-Høland som har sørget for å hente inn forhåndsstemmer.

Irene Sether og Dagfinn Lunner er to av valgmedarbeiderne i Aurskog-Høland som har sørget for å hente inn forhåndsstemmer.

Av

– Jeg synes det er fint at det legges ned stor innsats for at folk skal få stemme, også de eldre, sier Anne-Sofie Løkken.

DEL

1.840 har forhåndsstemt i Aurskog-Høland og Rømskog viser opptellingen etter at fristen for å forhåndsstemme ble passert 6. september.

Det utgjør 13,4 prosent av alle stemmeberettigede.

For Fet og Sørum sin del, inngår forhåndsstemmene i nye Lillestrøm kommune.

I Lillestrøm kommune har 8.950 personer forhåndsstemt per 5. september, et tall som tilsvarer 13,5 prosent av stemmeberettigede i den nye storkommunen.

På landsbasis har 875.584 personer forhåndsstemt i årets kommunevalg, viser tall fra Valgdirektoratet. Det tilsvarer en av fem velgere og er ny rekord i et kommunevalg.

– Viktig å nå ut til alle velgerne

Irene Sether og Dagfinn Lunner er to av valgmedarbeiderne i Aurskog-Høland som har sørget for god service og bistått dem som trengte å få stemme fra rommet eller fra senga i kommunale omsorgsboliger, eldresenter og sykehjem.

– Jeg synes det er fint at det legges ned så stor innsats for at folk skal få stemme. Det er viktig å nå ut til alle velgerne, også de eldre, sier Anne-Sofie Løkken, spesialsykepleier/fagansvarlig ved Aurskog sykehjem.

Hun synes oppslutningen på sykehjemmet var høy.

– Jeg kan ikke huske å ha sett så mange som vil stemme tidligere, selv om det har vært kø i korridorene tidligere år også, sier Løkken.

Ved rådhuset på Bjørkelangen er det mottatt 1213 forhåndsstemmer.

Holdes rådhuset utenfor, er det levert flest forhåndsstemmer i Aurskog senter, her er det mottatt 164 stemmesedler.

Ved Løken senter er det levert 128 forhåndsstemmer, ved Rømskog kommunehus 96 og ved Hemnes butikksenter 81.

Det har også vært mulig å forhåndsstemme ved Bjørkelangen videregående skole og på Kjelle videregående skole. Her ble det samlet mottatt 36 forhåndsstemmer.

LES OGSÅ: Anna (18): – Jeg skal stemme, men jeg vet ikke helt hva

– Håper å komme over 60 prosent

Ved kommunestyrevalget i 2015, var valgdeltakelsen i Aurskog-Høland kommune 58,7 prosent.

– I år håper vi å komme over 60 prosent. Valget nå gjelder den nye storkommunen Aurskog-Høland. Bruk stemmeretten din du også! oppfordrer seniorrådgiver Dagfinn Lunner i Aurskog-Høland kommune.

Valglokalene i Rømskog og Aurskog-Høland er åpne søndag klokken 16-20 samt mandag 09-21. I Fet og Sørum er valglokalene åpne mandag i tidsrommet 09-21.

PS! Husk at det også er fylkestingsvalg og kirkevalg. Les mer om kirkevalgene og se listene fra Indres distrikt her

Artikkeltags