Hunden Saya forsvant fra Børkeveien på Frogner julaften klokken 12.00, og har vært sporløst borte siden.

Nå utlover familien en dusør på 5.000 kroner til den som bidrar med tips som er med på å gjenforene Saya med eieren.

– Vi utlover dusøren for å skape mer engasjement rundt letingen etter Saya. Vi har funnet hår i spor ved hjelp av sporhund, etterlyst Saya gjennom Indre og sosiale medier. Vi har også hatt flere klarsynte inne i bildet, uten resultat dessverre. Vi håper å få hjelp av en kadaverhund i løpet av denne uka, forklarer Maiken Hemmingsen fra Hemnes, som er talskvinne for familien.

Hemmingsen forteller at familien fortsatt har et håp om å finne hunden i live.

– Spisshunder har tykk pels og er gode musejegere. De kan også livnære seg på eksrementer fra rådyr, elg og høner. Det ligger også en avfallsplass like ved der hun ble borte på Frogner. Det har heller ikke vært lange kuldeperioder etter at hun forsvant. Vi håper fortsatt å finne henne i live, men håpet blir jo mindre for hver dag som går.

– Kan være stjålet

– Vi kan heller ikke utelukke at hun er stjålet. Dersom så er tilfelle, håper vi de som har tatt henne lar seg lokke av dusøren. Vi vil også henstille alle lokale veterinærer om å sjekke chip-ene til alle nye hunder de får inn, sier Hemmingsen.


Saya er en svart kleinspitztispe med brune tegninger i ansiktet. Hun er halvannet år.

Hun hadde på seg en rød julegenser da hun forsvant, men det kan ikke utelukkes at hun har kommet seg ut av denne hvis hun for eksempel har satt seg fast et sted.

Saya er godt kjent i området.

Ring 958 62 825/472 64 947 ved observasjon eller tips.

– Ikke prøv å lokke henne til deg da hun er redd fremmede mennesker! Vi ber også folk titte i garasjer, uthus, dukkestuer, under terrasser og lignende og sjekke overvåkning rundt hus, garasjer også, avslutter Maiken Hemmingsen.