Fikk råd og hjelp på åpen dag

SPANSK: Siri Kroes underviser i spansk ved Bjørkelangen videregående skole, og orienterer 10.-klassingene Mia Lie Johansen (t.v.), Elena Gonzales-Rubio og Hedda Edvardsen fra Aursmoen skole om faget.Elene har lyst til å lære seg språket, slik at hun kan snakke med familien i Colombia. Alle foto: Anne Enger Mjåland

SPANSK: Siri Kroes underviser i spansk ved Bjørkelangen videregående skole, og orienterer 10.-klassingene Mia Lie Johansen (t.v.), Elena Gonzales-Rubio og Hedda Edvardsen fra Aursmoen skole om faget.Elene har lyst til å lære seg språket, slik at hun kan snakke med familien i Colombia. Alle foto: Anne Enger Mjåland

Artikkelen er over 3 år gammel

BJØRKELANGEN:10. klassingene står foran et av sine viktigste valg. De må snart bestemme seg for hva de skal gjøre etter ungdomsskolen. Denne uka fikk de gode råd på veien, både på Bjørkelangen og Sørumsand.

DEL

Bjørkelangen videregående skole (BVS) og Kjelle videregående skole samarbeider om å arrangere åpen dag for å vise hvilke tilbud skolene har.

Tirsdag stod dører til klasserom og verksteder åpne ved BVS, og elever fra 10. klasse i Aurskog-Høland, Sørum og Fet fikk anledning til å besøke utstillinger og demonstrasjoner. Mange hadde med seg foresatte. Sammen fikk de møte elever, lærere og karriereveiledere fra begge skolene, og de svarte på spørsmål om alt fra hva slags matte man må velge for å komme inn på legestudiet til hvordan dreibenken fungerer inne på «TiP»-avdelingen.

Håper på gjensyn

Hasta luego! På gjensyn! Siri Kroes tar farvel med nok en nysgjerrig gjeng med ungdommer som har besøkt standen hennes. Spansklæreren har vist fram bøkene, svart på spørsmål om faget og håper å se Mia, Elena, Henriette og Hedda igjen.

– Jeg synes det er veldig hyggelig å møte elever som kanskje skal begynne her på BVS sier Siri Kroes. Hun kan ikke få fullrost arbeidsplassen sin.

Vekkelsesmøte

Hans Kristian «Rossi» Bernhus er også en levende reklameplakat for skolen hvor han underviser. Som en vekkelsespredikant forkynte han at «Norge roper etter fagarbeidere!», og at «all statistikk viser at yrkesfag er noe av det sikreste du kan velge»!

Tonje Nadden Weum har allerede bestemt seg for hva hun skal bli.

– Jeg har lyst til å bli dyrlege, forteller hun, og er forberedt på å jobbe hardt for å nå målet. Hun gleder seg til å begynne på BVS, «selv om det nok vil bli litt press på karakterene».

Tvillingsøstrene Marte og Ida Gimle Michelsen har bestemt seg for å gå idrettsfag, mens Therese Mangen er usikker. Kanskje blir det naturbruk på Kjelle. Eller kanskje «TiP»...

– Det har ikke vært vanskelig å bestemme seg i det hele tatt! Vi skal begynne på naturbruk på Kjelle, sier Odin Bråthen og Anders Kringberg bestemt.

Begge innrømmer at de er kjei av all teorien på ungdomsskolen. De gleder seg til mer praksis.

Stolte

– Dere er heldige som har mulighet for å søke på de aller fleste utdanningsprogram i nærmiljøet deres, sa rektor Olav Wennemo ved BVS da han talte til elever og foresatte i auditoriet.

Karriereveileder Mette Moseby ved Kjelle videregående skole var enig. Begge er stolte av å kunne tilby ni av 12 utdanningsprogram ved de to videregående skolene i bygda.

Åpen skole på Sørumsand

Også på Sørumsand videregående skole var det åpen dag denne uka. Rektor Kjell Hermann og hans stab hadde åpnet skolen sin for et stort antall elever i avgangsklassene på en rekke ungdomsskoler, både i og utenfor distriktet.

– Hensikten med åpen dag er at elevene skal bli kjent med skolen vår og alle tilbudene vi har. Opplegget er elevstyrt, i den forstand at det er våre elever som viser gjestene rundt og står for veiledningen, forklarte rektor Kjell Hermann til indre.no.

Les mer om den åpne dagen ved Sørumsand videregående i papirutgaven fredag.

Les også mer fra Bjørkelangen videregående skole og Kjelle videregående skole, om tilbud de har og hvordan dagens elever trives.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken