Utvider treningsstudioet: – Det er bare å gå på igjen

PÅ’N IGJEN: – Disse tre kara innledet dugnaden som nå skal i gang for å få utvidelsen av treningsstudioet vårt på plass til påske, sier daglig leder i Høland IUL, Bjørn Ottesen (bakerst). Arne Borgersrud (t.v.) Roar Moen og Aage Hellebakken utgjør trioen som sørget for startskuddet med å få tilbygget under tak i løpet av de siste dagene.

PÅ’N IGJEN: – Disse tre kara innledet dugnaden som nå skal i gang for å få utvidelsen av treningsstudioet vårt på plass til påske, sier daglig leder i Høland IUL, Bjørn Ottesen (bakerst). Arne Borgersrud (t.v.) Roar Moen og Aage Hellebakken utgjør trioen som sørget for startskuddet med å få tilbygget under tak i løpet av de siste dagene. Foto:

Høland idretts- og ungdomslag (HIUL) bygger på treningsstudio og kjøper inn nytt utstyr.

DEL

– Det er bare å gå på igjen, sier Arne Borgersrud, dugnadsveteran nummer én i trioen fra lagets seniorgruppe, som har fått det 110 kvadratmeter store tilbygget under tak i løpet av uka.

– Dugnad blir stikkordet denne gang, som i de øvrige prosjektene våre opp gjennom årene, understreker Ottesen.

I kalkylene for treningsstudioutvidelsen ligger det inne en dugnadsinnsats beregnet til en verdi av rundt 1 million. Grunnarbeidet som ble gjort senhøstes i fjor var på dugnad.

– Så godt som alt av gjenstående bygging vil skje på samme måte, med unntak av spesialarbeider der det stilles krav om godkjent fagkompetanse, forteller Ottesen.

Nylig markerte representanter fra seniorgruppa startskuddet for det nye dugnadsprosjektet.

– Arne Borgersrud, Aage Hellebakken og Roar Moen sørget for å få tilbygget under tak. Vi har som mål å få det ferdigstilt til påske.

I tilbygget, som vil bli integrert i dagens treningsstudio, vil styrkeløftgruppa – eller Tarzan-fabrikken som humoristiske sjeler også kaller klubbens siste sportslige tilbud, disponere om lag halvparten av arealet. En ny crossfitavdeling tar plass i det resterende arealet.

Investerer i tilbudet

– Vi har et godkjent låneopptak i Høland og Setskog Sparebank på 800.000 kroner. I tillegg har vi tilsagn om spillemidler på 500.000 kroner og har fått 50.000 kroner i kommunal støtte, forteller Ottesen.

Med berettiget stolthet kan han fortelle at når tilbygget er klart, vil HIULs medlemmer ha et treningsstudio på 420 kvadratmeter til rådighet, samt 300 kvadratmeter til salaktiviteter i andre etasje.

Alt utstyr i styrkerommet vil bli nytt, finansiert gjennom 180.000 kroner fra Sparebankstiftelsen. Samtidig blir det investert 550.000 kroner til nødvendig utstyr i crossfitsenteret, ti nye wattsykler i spinningrommet og fornyelser av en del apparater i det eksisterende treningsstudioet.

– Investeringene som nå gjøres i treningsstudioet vårt vil ikke innebære noen økt medlemskontingent. Vårt mål er at vi skal ha et økonomisk meget gunstig trenings- og helsetilbud til innbyggerne i vårt nedslagsfelt, sier Ottesen.

Artikkeltags