Oppfordrer til elskov i sommernatta

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

SETSKOG: Setskog menighetsråd ønsker barnedåp under neste års friluftsgudstjeneste på Gamle Bunes kirkested. Vel vitende om at det ikke nytter å rope på storken, går de nå ut og henstiller sambygdingene til kos i lyse sommernetter.

DEL

I onsdagens Indre Akershus Blad var følgende annonse rykket inn:

"Tid for unnfangelse. Gamle Bunes kirkested er et vakkert sted. På neste års friluftsgudstjeneste ønsker vi oss barnedåp. Vi lover en fantastisk ramme rundt begivenheten. Det er ingen tid å miste. Tiden for unnfangelse er nå. Herved er oppfordringen gitt. Vi gleder oss med dere og ser fram til den store barnedåpen 2016"

– Ideen til annonsen ble unnfanget etter årets friluftsgudstjeneste forteller sogneprest Hanne G. Sinkerud og menighetsrådets leder Mari Kolstad til Indre Akershus Blad.

Indre Akershus Blad møter duoen på Setskogs gamle kirkested på Bunes, hvor bygdas første kirke ble reist i 1674.

Duoen føler ikke at de gjennom lokalavisens annonsespalter oppfordrer til synd i sommernetter.

Derimot til det naturligste av det naturlige; Å føre slekten videre.

– Forrige helgs friluftsgudstjeneste var min første her på Gamle Bunes kirkegård. Med 80 fremmøtte i godt sommervær slo det meg at her måtte det være fantastisk å ha en barnedåp, sier Sinkerud.

Under kirkekaffen ble det drodlet videre med tankene, som munnet ut i onsdagens annonse i Indre Akershus Blad.

– Kanskje er det noen unge på Setskog som er i planleggingsfasen for å få barn, og at vi nå gir litt drahjelp. Så får vi se hva som skjer om ett år. Om det eventuelt skulle bli en barnedåp her. Vi er i så fall klare til å lage en uforglemmelig ramme rundt den, sier Sinkerud.

Det blir i så tilfelle ikke første barnedåp i nyere tid på den gamle kirkegården.

– 21. juli i 1998 ble Igny Emilie Bye døpt her, forteller Kolstad.

Artikkeltags