Lørdag skal Tove og Kristine ut å ha det moro – i rundt fem timer

KLARE FOR UNIONSMARATHON: – Det blir langt, men vi gleder oss, sier venninnene Tove Berg (t.h.) og Kristine Vea Kjølen. Lørdag legger sørumduoen ut på helmaraton i årets Unionsmarathon fra Kurøen på Rømskog. Foto: Privat

KLARE FOR UNIONSMARATHON: – Det blir langt, men vi gleder oss, sier venninnene Tove Berg (t.h.) og Kristine Vea Kjølen. Lørdag legger sørumduoen ut på helmaraton i årets Unionsmarathon fra Kurøen på Rømskog. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hva moroa går ut på: Helmaraton på Rømskog i årets Unionsmarathon.

DEL

Lørdag skal Tove Berg og Kristine Vea Kjølen ut å ha det moro – i rundt regnet fem timer.

Sammen med et 40-talls andre mileslukere skal venninnene fra Sørum ut på prøven over 42.196 meter på både norsk og svensk siden av riksgrensen i årets utgave av Unionsmarathon.

Arrangementet, som er et samarbeid mellom Rømskog IL og svenske Boviken IF, har siden starten i 2005, utviklet seg til en skikkelig løpsfest for store og små, med distanser fra 400 meter for de aller yngste, via 10 kilometer, halvmaraton og orntli’ maraton over den klassiske distansen.

Det er sistnevnte de to glade og løps- og trimglade damene fra Stomperudbygda legger ut på klokka 12 lørdag.

– Tro det eller ei. Men vi gleder oss, bedyrer Tove Berg, tidligere mer kjent fra skyttermiljøet, da med etternavn Jødahl – noe som gjorde henne programforpliktet til noen aktive år på skytebanen – selv om ambisjonene der ikke var like store som hos en del andre i slekta.

Nå er det imidlertid løping som gjelder.

Ikke for å høste edel laurbær som ektemannen og doble skytterkonge/verdensmester Vebjørn gjorde gjennom en kort, men imponerende karriere.

Hun har de olympiske lekers far Baron Pierree Coubertins motto om at det viktigst ikke er å vinne, men å delta som sitt mantra for løpingen.

Gjør godt for både kropp og sjel

De siste årene har løpingen blitt en kjær hobby som gjør godt for både kropp og sjel for trebarnsmoren.

– Det startet egentlig etter at jeg hadde født yngstemann i 2014, først og fremst for å gå ned litt i vekt.

Siden har det bare fortsatt, forteller Tove, som i likhet med venninne Kristine vet hva hun går til når startskuddet smeller på Kurøen lørdag.

– Vi gjennomførte vår første maraton Nice-Cannes i fjor høst og det ga faktisk mersmak.

At hun faktisk mener det, understrekes at hun er påmeldt til nok en maraton, i Budapest i september.

– Der blir det forhåpentligvis tre av oss som stiller. Linn Skaalerud har også vært med å trent for å løpe maraton, men en vond rygg har gjort at debuten må utsettes.

Noe konkret mål har ikke de to venninnene foran lørdagens løp.

– Jeg gjennomførte på 4.28 i Nice-Cannes. Etter hva jeg forstår, er løypa på Rømskog mer krevende. Vi får ta sikte på noen rundt fem timer. Uansett så tror vi på en fin tur i grensetraktene, selv om det selvsagt kommer til å røyne på etter hvert. Det er noe som hører med.

Artikkeltags