Gå til sidens hovedinnhold

– Unik mulighet for både barn, unge og foreldre

Gode nyheter for barn og unge i sommer.

– Jeg er så begeistret. Dette synes jeg virkelig er gledelig å kunne presentere. Under korona-krisen har ikke alle elevene fått vært like mye sammen med vennene sine som de ønsker. Nå får de muligheten til å ta igjen litt. Det mener jeg er en koselig og positiv nyhet.

Laila Durrani, leder av hovedutvalg for oppvekst i Lillestrøm kommune (AP), håper tilbudet treffer befolkningen. Tidligere har elever i gamle Skedsmo kommune hatt tilbud om sommerskole, noe Sørum og Fet kommuner ikke har hatt. I den nye storkommunen til tilbudet gjelde alle.

– Mulighetene er så mange – og alle er invitert til å bli med. Det eneste som skal til er å melde seg på!

Aktiviseringsmuliget i ferien

Ifølge Durrani er det flere positive faktorer med sommerskolen.

– Jeg tror alle barn og unge vil finne noe de er interessert i. Alt fra vitenskap og tekniske kurs, til kreativitet og miljøvern. I tillegg blir barna kjent med elever fra andre deler av kommunen, sier Durrani til Indre Akershus Blad.

På grunn av virusutbruddet vil mange familier tilbringe sommerferien i Norge.

– Mange blir nok hjemme også. Tilbudet gagner både barn og voksne. Dette blir en kjempefin måte å få aktivisert ungene i løpet av sommerferien. Den er lang, og mange barn har allerede vært mye hjemme i år. På sommerskolen vil de lære mye nytt og få dyrket interesser, i tillegg til det sosiale aspektet. Jeg er veldig fornøyd med at vi kan tilby dette.

Om svømmehallene åpner igjen før sommeren, vil også dette være et kurs som tilbys.

Sommerskolen vil bli avholdt i uke 32 og 33, og påmeldingsfristen løper ut neste uke. Lillestrøm kommune opplyser at de til enhver tid vil følge nasjonale og lokale myndigheters retningslinjer angående korona-situasjonen.

Kommentarer til denne saken