Kvotene for lisensfelling av ulv utenfor ulvesonen opprettholdes

OPPRETTHOLDT: Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) har opprettholdt Rovviltnemndenes vedtak for lisensfelling av ulv utenfor ulvesona.

OPPRETTHOLDT: Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) har opprettholdt Rovviltnemndenes vedtak for lisensfelling av ulv utenfor ulvesona. Foto:

Av

Klima- og miljødepartementet tar ikke klagene til følge og opprettholder vedtakene for lisensfelling av ulv utenfor ulvesonen. Inntil 26 ulver kan felles.

DEL

– Vi har nå ferdigbehandlet klagene på lisensfellingskvotene som gjelder utenfor ulvesonen, og opprettholdt nemndenes vedtak om kvotenes størrelse i alle regioner der vedtakene ble påklaget, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) i en pressemelding.

Kvoten som er satt, er i utgangspunktet en øvre ramme for hvor mange streifdyr som kan felles gjennom sesongen. Lisensfellingsperioden utenfor ulvesonen er fra 1. desember til og med 31. mai.

Klima og miljødepartementet mener at vedtatt kvote på inntil 26 ulver utenfor ulvesonen, ikke er til hinder for å nå bestandsmålet etter endt lisensfelling og heller ikke vil true den sørskandinaviske ulvebestandens overlevelse.

Rovviltnemndenes vedtak i region 1 (Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Vest-Agder, region 3 (Oppland), 4 og 5 (Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold) og 6 (Midt-Norge) ble påklaget. Ingen av klagene ble tatt til følge.

Kan felle ulv i Fet og Sørum

For Romerike sin del betyr det at lisensfelling kan foregå i følgende kommuner, som er utenfor ulvesonen: Eidsvoll, Hurdal, Ullensaker, Nannestad, Gjerdrum og Skedsmo i vedtaket.

Dessuten gjelder områdene nord for Glomma i Fet, Sørum og Nes samt Nittedal kommune nord for Nitelva.

LES OGSÅ:

Opprettholder vedtak om å skyte tre ulveflokker

– Muligheten for ulvejakt på Rømskog i vinter er større etter dette

– Stans all jakt i ulvesonen

Artikkeltags