Tok bilde av ulven 400 meter fra barnehagen

ØYE MOT ØYE: Her stirrer ulven rett inn i kameralinsa til Ole-Christian Sandbæk. Bildet ble tatt i jordekanten noen hundre meter nord for kommunehuset og barnehagen.

ØYE MOT ØYE: Her stirrer ulven rett inn i kameralinsa til Ole-Christian Sandbæk. Bildet ble tatt i jordekanten noen hundre meter nord for kommunehuset og barnehagen. Foto:

Av

Her stirrer ulven, trolig en fjorårsvalp, rett inn i kameralinsa til Ole-Christian Sandbæk.

DEL

– Avstanden var på rundt 70 meter, forteller Sandbæk om ulvemøtet som skjedde om lag 400 meter nord for kommunehuset og barnehagen på Rømskog tidlig torsdag morgen.

– Jeg har fått fellingsrett på en råbukk i dette området, og posterte på denne. Det var ennå ikke blitt skikkelig lyst, derfor ble bildene jeg tok noe kornete, forteller Sandbæk som er en ivrig fotograf parallelt med jegerinteressen.

– Jeg fikk først se ulven på et par hundre meters avstand, der den kom ruslende langs jordekanten. Da jeg så hva slags dyr det var, lirket jeg forsiktig fram kameraet fra sekken mens ulven fortsatte sin ferd mot meg.

Sandbæk tok flere bilder mens ulven kom nærmere og nærmere, men da han startet den automatiske zoomen på kamerat, stoppet ulven.

– Den hørte utvilsomt lyden fra kameraet, og ble stående og titte opp mot meg en stund før den «lunket» videre på en runde nordover jordet, før den forsvant til skogs. Det var aldri noen stress i oppførselen, heller ikke etter at han hadde stoppet opp og stirret mot meg, kan Sandbæk fortelle.

Skal tas ut, men...

Tidligere mangeårige SNO-representant og dagens leder av viltnemnda på Rømskog, John Sigurd Moen, mener ulven er en del av Rømskogflokken som er foreslått tatt ut under kommende vinters jakt. Forslaget ble ikke behandlet under rovviltnemndenes fellesmøtet på Hamar forleden, da Miljødirektoratet i forkant hadde gitt signaler om at svenske myndigheter må ha uttalerett før eventuelt fellingsvedtak skal ha gyldighet.

– Ulveobservasjonen til Sandbæk bekrefter hva erfaringene var fra Slettås før den flokken ble tatt ut. Ulvene vi nå har innenfor ulvesona er tredje- og fjerdegenerasjons ulver uten grunn til å frykte menneskelig nærhet. Fra å stort sett bli observert i skogen, og langs skogsbilveier, er den i dag like vanlig å se i bygdenære områder, og den lar seg sjelden skremme til å forlate veivalget sitt, sier John Sigmund Moen.

Vil du lese mer om ulv?

– Håper Rømskogflokken kan bli tatt ut

Rovviltnemnda vil ta ut 12 ulver utenfor ulvesonen – sier nei til ny buffersone for ulv

Vil skyte 20 ulver på Østlandet

Får penger for å dempe konflikter rundt ulv

Bonde som skjøt ulv slipper straff

Forskere vil la turgåere møte ulv: – Vår opplevelse er at ulven ikke er noe å være redd for

Artikkeltags