Gå til sidens hovedinnhold

Ulv observert i Nannestad – nå er det gitt fellingstillatelse

Artikkelen er over 3 år gammel

Fylkesmannen har gitt skadefellingstillatelse på en ulv som skal ha blitt fotografert på Nannestad i Akershus fredag i 12-tida.

(OA.NO): NRK skriver at tillatelsen gjelder fra og med fredag til 18. mai.

Fellingsområdet er i hele eller deler av Akershus-kommunene Nannestad, Gjerdrum, Eidsvoll og Nittedal, samt Oppland-kommunene Lunner og Gran.

– Den informasjonen vi har fått sier at det var en ulv som ble sett i Nannestad, ikke så langt fra Maura tidligere fredag. Den var da på vei nordover, forteller Kjetil Ulset som var talsmann for sauebeitelagene på Hadeland under ulvesommeren i fjor.

– Krysser fingrene

Da terroriserte en ung streifulv områdene hvor det normalt går 40.000 sau på sommerbeite. 307 sauer og lam ble stadfestet drept av ulvetispa som herjet i beiteområdene i Gran, Hurdal og på Toten denne sommeren, som ga unntakstilstand for sauebønder over hele Toten, Hadeland og Akershus.

Ulset forteller at det lokale fellingslaget har satt seg i sving.

Les også

Frykter for elgjakta: – I dag finnes det fire-fem ulverevir i distriktet

– Vi andre går her hjemme og krysser fingrene, sier Ulset som ikke vil ha en slik ulvesommer en gang til.

– Vi har flinke folk i fellingslagene som er raskt på plass. Normalt blir de første dyra sluppet om et par ukers tid. Jeg er redd beitenæringa her på bygda ikke tåler en ny sommer som i fjor. Da kan avskallinga bli stor, sier Ulset til avisa Hadeland.

Se video og bilder: Oddrun så ulv rett utenfor garasjen

Kommentarer til denne saken