Gå til sidens hovedinnhold

Tente lys for døde ulver: Fikk ingen løfter fra regjeringen

Artikkelen er over 3 år gammel

Drøyt 60 dyrevernsaksjonister markerte sin motstand mot ulvejakta på Jeløy. Med ulvemaskene på tente de lys for 17 døde ulver. De fikk ingen løfter om stans i ulvejakta fra de to statsrådene som møtte demonstrantene.

Frontfigur i dyrevernsorganisasjonen NOAH, Siri Martinsen, ledet aksjonen mot ulvejakten utenfor Hotell Jeløy Radio. Hun fremholdt at regjeringen må stanse det hun karakteriserte som den ulovlige ulvejakten, skriver Moss Avis.

Demonstrantenes klare mål er å få satt en stopper for denne jakten i den regjeringseklæringen som er ventet den 19. januar. Det er D- dagen for forhandlingene. Men de fikk ingen slike løfter fra Venstres Ola Elvestuen, helseminister Bent Høie  (H) eller samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP).

LES OGSÅ: Ulvejakta blir ikke stanset

Viktig del av forhandlingene

– Dere skjønner sikkert at vi ikke kan si så mye om de samtalene som pågår nå. Men Venstres standpunkt i denne saken er godt kjent. Rovdyrpolitikken er et sentralt punkt i den dialogen vi  har med de andre partiene, påpekte Ola Elvestuen (V).

– Det er ingen tvil om at dette er en viktig politisk sak for oss, istemte helseminister Bent Høie.

– Her gjelder det å finne den rette balansen, mente han.

LES OGSÅ: Naturveileder: – Frykten for ulv er irrasjonell

Tok på seg ulvemaskene og tente lys

Deretter takket de tre politikerne Siri Martinsen for hennes orientering og ruslet tilbake til hotellet. Det skjedde til taktfaste rop fra demonstrantene: Ulvejakta er en skam – for hele Norges land.

For NOAH er det viktig å markere en massiv motstand mot jakten før forhandlingene er ferdige. – Det er de politikerne som sitter her på Hotell Jeløy Radio som har mest makt i denne saken, fastslo NOAH lederen, Siri Martinsen. Under avslutningen på markeringen satte demonstrantene ulvemasker foran ansiktene og tente lys for 17 døde ulver. Deretter hadde de ett minutts stillhet for ulvene.

LES OGSÅ: Hundevester og rovdyrsikre gjerder mot ulv

Norge Rundt

Under vignetten Norge Rundt deler vi de beste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge. Indre Akershus Blad legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra Norge Rundt. Derfor finner du kanskje en sak fra Moss, Haugesund eller Bodø på indre.no.

 

Politiet satte opp sperringer

NOAH lederen fremholdt at dagens ulvejakt både er ulovlig etter dyrevelferdsloven og dypt uetisk med bruk at helikopter og såkalte plotthunder.

Moss Avis skrev om denne saken også i går. Da var nemlig politiet i gang med å sette opp ekstragjerder ved porten til Jeløy Radio. Men alt gikk rolig for seg under demonstrasjonen. Aksjonistene holdt seg innenfor de oppsatte sperringene.

LES OGSÅ: Ønsker å fotografere det som skjer under ulvejakta – føler seg presset ut

Kommentarer til denne saken