Nyetablert ulverevir på Rømskog

Artikkelen er over 2 år gammel

RØMSKOG: Nytt grenserevir oppdaget i vinter. Ulveparet har blant annet Rømskog som sitt område.

DEL

Ulveovervåkinga pågår for fullt. Siden januar er to nye ulverevir oppdaget i Norge.

Det ene nye reviret er det såkalte Brännan-reviret, et nyetablert grenserevir. Det nye ulveparet, en hann fra Glaskogen og ei tispe fra Magnor, bruker østlige deler av Rømskog i tillegg til områder på svensk side av grensen, skriver Rovdata.

Det andre reviret er helnorsk og har fått navnet Deisjøen. Det er påvist innenfor ulvesonen i Åmot kommune og sørøstlige deler av det gamle området til Julussaflokken.

LES OGSÅ: Her kan det bli blokk på 14 etasjer – høyere enn siloen!

De ferske resultatene presenteres av Rovdata i en ny foreløpig statusrapport per 6. februar fra vinterens overvåking.

– Det er registrert to revirmarkerende ulver i Deisjøreviret i Hedmark. Tispa, som er et halvannetårig tidligere avkom fra Julussa, har vært stasjonær i området fra i høst, mens hannen har innvandret fra Juvberget. Disse to ulvene har nå etablert revir og er så langt påvist i den sørøstlige delen av det gamle reviret til Julussaflokken, forteller leder Jonas Kindberg i Rovdata.

Det er i vinter registrert seks ulver i Julussaflokken, der lederparet og tre av fire årsvalper er avlivet ved lisensjakt.

Til sammen har man så langt i vinter registrert 107-110 ulver med revirtilhold helt eller delvis innenfor Norges grenser. 69-72 av ulvene er registrert med helnorsk tilhold, hvorav 23 nå er skutt ved lisensjakt.

LES OGSÅ: – Begravelse og skolebusser vil gi trafikkaos

29 er registrert tilhold i grenserevir, mens ni ulver fortsatt har usikker grensestatus.

Det er så langt registrert ulvekull i de åtte helnorske revirene Mangen, Letjenna, Østmarka, Hobøl, Kynna, Slettås, Osdalen og Julussa. Det er også påvist kull i de fire grenserevirene Flisberget, Kockohonka, Skugghöjden og Magnor. Dessuten er det født et ulvekull i Boksjøreviret, som mest sannsynlig også er et grenserevir.

Artikkeltags